Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naše sportovní úspěchy

27. 3. 2009

Naše sportovní úspěchy

 

Do roku 2002 jezdil náš sbor na jednu akci za rok a to na okrskovou soutěž. Na této soutěži jsme byli rádi, když jsme ve zdraví doběhli štafetu a v daném limitu dodělali požární útok.

V roce 2003 bylo založeno družstvo dorostu pod vedením Tomáše Moravce. Družstvo v první sezoně běhalo ve složení:David Vacek, Lukáš Richard, Patrik Richard, Josef Vlach, Michal Vacek, Lukáš Tesař, Jakub Valena a Richard Topinka.

První akcí tohoto družstva byla okresní soutěž v Krchlebech kam jsme se jeli spíše učit a sbírat zkušenosti. Všechny nás překvapilo, že se na soutěžích běhá baráček a stovky (nikdy jsme to neviděli). Na baráček nám museli půjčit žebřík kluci ze Žlebů (bez nich bychom asi na baráčku neměli šanci J), za což jsme jim do dnes vděčni. Tuto soutěž jsme k velkému překvapení nás i okolí s přehledem vyhráli a postoupili na naší první větší soutěž.

V dalších letech jsme se stali pravidelnými účastníky okresních a krajských soutěží dorostu. A v roce 2005 přišla zasloužená odměna v podobě druhého místa na krajské soutěži v Kostelci nad Černými Lesy, což znamenalo postup na naše první MISTROVSTVÍ ČR.

Na MČR, které se konalo v Plzni, odjelo družstvo pod vedením Tomáše Moravce ve složení: David Vacek, Lukáš Richard, Jakub Valena, Richard Topinka, Lukáš Tesař, Tomáš Kleman, Jan Kutil a Martin Valtr. Na této velké třídenní akci nás doprovázel autobus plný našich fanoušků. Domu jsme odjížděli s krásným 10. místem a s obrovským množstvím zkušeností a krásných zážitků.

V roce 2006 dovedl do týmu okolo dorostu Tomáš Moravec i svou sestru Zdeňku Moravcovou (dnes Kroupovou) a ta dala dohromady družstvo dorostenek. V tomto roce se shodou okolností krajská soutěž, na kterou naše družstva suverénně postoupila, konala v Čáslavi. Na domácí soutěži jsme se chtěli pokusit alespoň s jedním družstvem zopakovat loňský úspěch dorostenců. Po napínavém závěru soutěže, která se rozhodovala až v požárních útocích jsme byli tak trochu jako ve snu. Postup obou družstev na MČR se stal odměnou za celoroční dřinu všech soutěžících a jejich vedoucích.

Do Liberce, kde se toto MČR konalo, jel ještě plnější a veselejší autobus soutěžících a fanoušků než v loňském roce.

Družstva odjížděla ve složení:

Dorostenci – vedoucí : Tomáš Moravec

Členové družstva :Lukáš Richard, Jakub Valena, Richard Topinka, Lukáš Tesař, Aleš Farkač, Martin Mrázek , Jan Kutil a Martin Valtr

Dorostenky – vedoucí : Zdeňka Moravcová

Členky družstva : Šárka Vlachová, Iva Krejčíková, Alena Vacková, Lucie Vacková, Lucie Tvrdíková, Zuzana Vránová, Denisa Titzeová a Martina Danešová

Na této, pro náš sbor, zatím největší a nejúspěšnější soutěží vybojovaly dorostenky 9. místo a dorostenci 8. místo.

V roce 2007 se družstvo dorostenek dostalo „ jen“ na krajskou soutěž a dorostenci (proti loňskému roku dost omlazené družstvo) skončili již na okresní soutěži.  V tomto roce se na pomyslnou první příčku v našem sboru dostali muži (základ družstva tvořil dorost z roku 2003). Naše družstvo se poprvé probojovalo na krajskou soutěž v požárním sportu. Do Nymburka, kde se soutěž konala, odjíždělo družstvo ve složení : trenér a vedoucí – Tomáš Moravec a členové družstva : David Vacek, Lukáš Richard, Patrik Richard, Josef Vlach, Lukáš Tesař, Richard Topinka, Josef Bednárek, Martin Valtr a Jan Kutil.

Nic z toho, co jsme dokázali a umíme, bychom se těžko učili bez hasičů z Krchleb, za což jim od nás patří velký dík.

 

(tm)

 

Náhledy fotografií ze složky mistrovství ČR - Liberec 2006

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář