Jdi na obsah Jdi na menu
 


12.2. jednala rada velitelů

23. 2. 2010

Tři termíny si zatrhněte v letošním kalendáři, 6. březen, 19. červen a 4. září. Na tyto soboty jsou naplánovány zajímavé akce zaměřené na tzv. mokrou hasičinu...

Ale popořadě
Zhruba před rokem se poprvé sešli velitelé tzv. JPOIII, aby v průběhu roku společně připravili odborné školení členů jednotek SDH a členů Sborů dobrovolných hasičů, které vyvrcholilo akcí Čestínský hasič, což byla první tohoto druhu na našem okrese a setkala se s velkým úspěchem.
Tento měsíc 5. února bylo do Zbraslavic svoláno další jednání rady velitelů SH ČMS za účasti hosta ředitele územního odboru HZS okresu Kutná Hora plk. Ing. Jiřího Pokorného. Bylo navázáno na loňské porady a domluveny přípravy dalších akcí pro dobrovolné hasiče.
Velmi stručně řečeno, pro letošní rok jsou naplánovány tři akce:
• první je připravena už na první březnovou sobotu (zaměřeno na zimní tématiku viz. pozvánka níže). Cílem této akce je seznámit členy SDH se způsoby záchrany osob ze zamrzlé hladiny. V tomto semináři chceme dobrovolné hasiče připravit na situace, ve kterých se mohou ocitnout jako běžný občan bez potřebného vybavení.
• Druhá akce je naplánována na 19.6. do Malešova
• Třetí proběhne 4.9. v Čestíně.

Témata těchto dvou akcí se připravují a opět se v nich pravděpodobně objeví poskytování první pomoci, práce s hasičskou technikou a nářadím.

SEMINÁŘ S PRAKTICKOU UKÁZKOU ZÁCHRANY OSOB

vyproštění - záchrana ze zamrzlé vodní plochy 6. března 2010 od 09.00 hod, ČESTÍN okr. Kutná Hora

TEXT TOHOTO ČLÁNKU JE PŘEVZATÝ Z: www.sdh-ndvory.com