Jdi na obsah Jdi na menu
 


130 let od založení SDH Močovice

23. 9. 2017

130 let založení SDH Močovice

130 let od založení našeho sboru. To byl důvod uspořádat 9.9. pro hasiče i širokou veřejnost program na místním hřišti. Po ukončení patnáctého ročníku „Močovické“ proudnice začal program oslav. Na začátku seznámil starosta SDH Josef Chvátil přítomné s historií sboru. Poté se se svými proslovy, ve kterých nechybělo poděkování za práci pro obec i okresní sdružení, přidali starosta obce Milan Kos a starosta Okresního sdružení hasičů Kutná Hora Jaroslav Dušek.

Následovalo předání ocenění a vyznamenání některým členům našeho sboru. Své ocenění, a to medaili za Příkladnou práci obdržel z rukou starosty OSH i náš sbor. Za obec předal dar v podobě původní (nově zrekonstruované) trubky starosta obce. Na tuto trubku se před mnoha lety troubili poplachy a různé signály při mimořádných situacích, které řešili místní hasiči.

Program pokračoval ukázkou IZS. K vidění bylo služební auto a vybavení příslušníků Policie ČR. Svoje umění v podobě simulovaného zásahu u dopravní nehody předvedli příslušníci HZS a Záchranné služby. Poté mohli diváci obdivovat letecké modely ve vzduchu i na zemi. Po těchto ukázkách představil své auto i Jakub Valena. Tento člen našeho sboru má kromě hasičiny ještě velkého koníčka v závodních autech. Letos se stal Kuba mistrem a vicemistrem republiky v kategoriích, v kterých jezdí. Následně se znovu předvedli příslušníci HZS, tentokrát s vysokozdvižnou plošinou, na které předvedli divácky lákavé ukázky slaňování. Po skončení poslední ukázky následovali soutěže pro diváky v rozhazování hadice na cíl a v rychlosti motání hadic. Posledním bodem programu bylo losování tomboly a poté posezení a tancování při hudební produkci.

Za hladký průběh celého programu oslav patří velký dík všem příslušníkům IZS, leteckým modelářům, hostům a členům našeho sboru.

 

Náhledy fotografií ze složky oslavy 130 let od založení SDH Močovice