Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kolo Soptíka 2016 - Žleby

9. 6. 2016

2. kolo Soptíka 2016 – Žleby

V neděli 5.6. se od rána sjížděla družstva dětí do Žlebů, kde se konalo druhé kolo letošního Soptíka. Jako první se představilo družstvo přípravky. Po prvním pokusu kdy se časomíra zastavila na čase 52,14 a to vypadalo spíš na černou neděli. Druhý pokus se však podařil „skoro“ podle našich představ a čas 31,10 stačil na obhajobu druhého místa z prvního kola yes. Druhá příčka patří naší přípravce i v průběžném pořadí.

                Mezi mladšíma nás během soboty a nedělního rána čekalo hodně nepříjemných informací. Hned několik dětí se omlouvalo kvůli nemocem, nebo jiným problémům a do Žlebů dorazilo jen torzo této kategorie.  Díky tomu si v našem béčku odbylo svou premiéru hned několik dětí z přípravky. Malá zkušenost a věk celého předku okolo 5 let napovídal, že nepůjde o žádné lámání rekordu. Nakonec bylo vše zvládnuté v rámci možností a čas 29,16 stačil na 11 místo. V průběžném pořadí i díky třetímu místu z prvního kola držíme pěkné šesté místo. V áčku byla také jedna vynucená změna a taky to bylo trochu znát. Po prvním neplatném pokusu jsme nakonec byli rádi za druhý pokus v čase 26,80 a osmou příčku. V průběžném pořadí se áčko drží na čtvrtém místě.

                Družstvo starších bylo v kompletní sestavě. Tak jsme doufali, že na rozdíl od prvního kola začneme navazovat na loňské časy, které bojovali o stupně vítězů. První pokus v čase 23,72 znovu zaostal za našim očekáváním. Druhý pokus byl neplatný díky výstřiku levého proudu směrem na pravý terč. To pro nás znamenalo šesté místo stejně jako v prvním kole a stejná příčka nám patří i v průběžném pořadí.

 

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky 2. kolo Soptíka 2016 - Žleby