Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kolo Soptíka 2017 - Záboří nad Labem

23. 6. 2017

2. kolo Soptíka 2017 – Záboří nad Labem

Poprvé se kolotoč Soptíků podíval do Záboří nad Labem. Čekalo nás tam pěkně připravené hřiště a dobře fungující pořadatelé. Jen škoda že se během dne přidalo několik dešťových přeháněk.

První se netradičně zároveň s přípravkou představili i družstva dorostu. Naše přípravka v prvním pokusu díky několika drobným chybičkám zastavila časomíru v čase 39,72 a do druhého pokusu šli děti s tím, že čas se dá určitě zlepšit. A opravdu se to povedlo. Časomíra se zastavila na čase 27,15 a to stačilo na pěkné druhé místo.

Jako další kategorie, se na plato přesunula družstva starších dětí. Naše družstvo dosáhlo v prvním pokuse času 33,13 a bylo jasné, že to není čas, s kterým bychom mohli být spokojení. Předpoklad byl čas okolo 27 – 28s. Když se po ukončení útoku zastavila časomíra na hodnotě 16,47, bylo jasné, že jsme překonali všechny soupeře a vylepšili náš nejlepší čas. Radost z vedení však trvala jen krátce. Uhlířské Janovice ukázali, že jsou opravdu kvalitní družstvo a náš čas ještě překonali o 19 desetin. Tím na nás zůstalo znovu „jen“ druhé místo. Což je krásné umístění a podpořené pěkným časem. Určitě je to velká výzva na další kola.

Poslední se představila mladší družstva. Béčko ukázalo dva velice vyrovnané pokusy (25,13 a 25,62) a to stačilo na 12 místo. Áčko v prvním pokuse zaběhlo útok v čase 22,91 a bylo jasné, že je co zlepšovat. Druhý pokus se čas zastavil na hodnotě 20,14 a celkově to stačilo na 4. místo.

Další závody nás čekají 17.6 v Kácově.

 

Náhledy fotografií ze složky 2. kolo Soptíka 2017 - Záboří nad Labem