Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. kolo Soptíka 2018 - Žleby

3. 6. 2018

2. kolo Soptíka 2018 – Žleby

 

2. kolo letošního Soptíka zavedlo družstva dětí do Žlebů. Ve Žlebech také začala liga dorostu.

První se na plato nastěhovala družstva přípravky a dorostu. Náš dorost předvedl v prvním pokusu čas 43,20 a v druhém se čas vylepšit nepodařilo. Dorostu se zatím nedaří předvádět časy z loňského roku a i díky střídání na některých postech doufáme, že příští kolo už bude lepší. Čas stačil jen na 8. místo.

Přípravka zaběhla první pokus v čase 32,32 a do druhého útoku šla s vědomím, že může vše ještě vylepšit. A opravdu se povedlo. Čas se zastavil na hodnotě 24,82 a jen o 7 setin vteřiny jim uniklo první místo. Ale druhá příčka je taky krásná smiley.

Třetí kategorií, která se představila, byla družstva starších dětí. První pokus moc nepovedl, ale v druhém se čas zastavil na hodnotě 19,37. Se startovním číslem 2 bylo ještě dlouhé čekání a obavy jestli nás někdo překoná. Nakonec tento čas zajistil druhou příčku.

Poslední se na základnách vystřídala kategorie mladších dětí. Naše družstvo bylo nalosováno jako poslední a tak bylo čekání na start v teplém počasí dost dlouhé. První útok v čase 25,65 byl zlepšením proti minulému týdnu, ale další pokus už zlepšení nepřinesl. V šestnáctičlenném startovním poli to stačilo na pěkné osmé místo.

Ve Žlebech byly předány také ceny za okresní kolo Požární ochrany očima dětí. Z našeho sboru převzala cenu dvě děvčata. Třetí místo Pavla Moravcová a první příčku obsadila Vendula Musilová.

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky 2. kolo Soptíka 2018 - Žleby