Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. kolo Soptíka 2016 - Svatý Mikuláš

16. 6. 2016

3. kolo Soptíka 2016 – Svatý Mikuláš

Sobota 11.6 byla mimo jiné i ve znamení třetího kola letošního Soptíka. Tentokrát se družstva dětí sjela do Svatéko Mikuláše. Díky pořádání na fotbalovém hřišti, bylo možné běhat ze dvou základen a tím pádem byla šance na rychlý průběh soutěže.

Již tradičně se jako první představila družstva přípravek. Naše přípravka startovala jako čtvrtá. První pokus skončil časem 34,27 což bylo po prvních pokusech průběžně třetí místo. Ve druhém rozběhu se čas zastavil na hodnotě 33,95 což bylo sice zlepšení, ale na posun to nestačilo. Třetí místo v Mikuláši nás posunulo na průběžné první místo yes.

Současně s přípravkou běhali a družstva mladších. Naše Béčko mělo v prvním útoku neplatný pokus díky stejné chybě jako ve Žlebech. Levý proudař trefil při výstřiku terč svého kolegy na pravé straně. V druhém pokuse se čas zastavil na hodnotě 25,90 a to stačilo jen na 12. místo.  Áčko se představilo v plné sestavě a první pokus v čase 20,38 ukázal, že pokud je družstvo v plné sestavě tak umí pěkné útoky.  Tento pokus měl jen jednu vadu na kráse- zranila se Šárka a do druhého pokusu se díky její bolavé ruce musela na béčka posunout Karolína. I ona předvedla, že umí běhat pěkně a pomohla družstvu čas vylepšit na hodnotu 19,74. To stačilo na pěkné druhé místoyes. V průběžném pořadí patří tomuto družstvu třetí místo.

Družstvo starších bylo jediné z našich družstev, které se v letošním ročníku ještě nepodívalo na stupně vítězů. Naše sestava šla na plato jako poslední a hned první pokus s časem 19,50 znamenal průběžné vedení v soutěži. Před posledním pokusem bylo jasné, že pokud dáme čas pod 16,95 budeme první. V opačném případě se posuneme na místo druhé. Pokus jsme šli na doraz a bohužel to nevyšlo, ale i přesto je druhé místo velkým úspěchem yes a v průběžném pořadí je to zatím šesté místo. Všichni věříme, že navážeme na tento výkon a v tabulce se posuneme směrem nahoru. Další šance bude již tuto sobotu v Kácově.

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky 3. kolo Soptíka 2016 - Svatý Mikuláš