Jdi na obsah Jdi na menu
 


4. kolo soptíka 2016 - Kácov

23. 6. 2016

4. kolo Soptíka 2016 – Kácov

4. kolo Soptíka se běhalo v Kácově. V sobotu 18.6. nás čekalo v Kácově pěkné slunečné počasí. Tentokrát bylo pořadí opačné. Jako první se na start postavila družstva starších. S číslem jedna bylo na startu naše družstvo. Na startu poprvé předvedlo nové dresy, které jsme pořídily pro družstva dětí. V nových dresech jsme předvedli první útok v čase 21,59. V  druhém pokusu se šlo s odhodláním jít naplno a snad to vyjde smiley . A povedlo se. Čas se posunul na hodnotu 18,03 a to je letošní nejlepší  náš čas yes. Vynesl nám pro čtvrté kolo druhé místo a v celkovém pořadí průběžně příčku čtvrtou.

Mezi mladší družstva jsme museli do áčka poprosit o zápůjčku kamarády z Uhlířských Janovic. Půjčený košař předvedl, že né náhodou běhá za nejlepší družstvo na okrese. První pokus byl trochu zmatený a čas 21,04 znamenal, že v druhém rozběhu musí celé družstvo zabrat. Druhý pokus se opravdu povedl, a čas 18,41 je také posunutím nejlepšího letošního času yes. Tento pěkný čas vynesl v tomto závodě druhé místo a v průběžném pořadí zatím třetí příčku. Béčko bylo znovu doplněné i přípravkou a hned první pokus ukázal, že v tomto složení asi nebudeme soutěžit o první příčky. Čas prvního pokusu byl 40,16. Druhý pokus v čase 28,74 znamenal sice velké zlepšení, ale stačil jen na patnáctou příčku. V průběžném pořadí to je devátá příčka.

Jako poslední se netradičně předvedla družstva přípravky. Naše družstvo hned v prvním pokusu zastavilo čas na hodnotě 29,28 a to byl pěkný vstup do závodů yes. V druhém pokusu bylo po nadějích na zlepšení po odpojení proudnice od céčka. Naštěstí ten první pokus stačil na pěkné třetí místo. Průběžně se naše přípravka posunula na druhé místo.

Závěrečné předprázdninové kolo vyneslo ze čtyř družstev Močovic hned tři umístění na stupních vítězů. To je moc pěkné a děti si zaslouží velkou pochvalu, nejen za toto kolo, ale za všechny čtyři kola. Nyní nás čeká ještě 30.6 vítání prázdnin  a pokud bude dost dětí na sestavení družstva, tak ještě 3. 7. závody v Červeném Hrádku.

 

 

TM

 

 

Náhledy fotografií ze složky 4. kolo soptíka 2016 - Kácov