Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. kolo Soptíka 2018 - Vrdy

15. 9. 2018

5. kolo Soptíka 2018 ve Vrdech

Závěrečné kolo letošní ligy Soptíka zavedlo družstva na hřiště do Vrdů.

            Jako tradičně začala soutěž družstv dorostu a přípravky. Naše dorostenecké družstvo zaběhlo první pokus v čase 26,96. Druhý pokus nepřinesl toužebné zlepšení a díky vyrovnaným pokusům většiny družstev stačil náš čas na 6 místo. O vyrovnanosti soutěže vypovídá i to, že rozdíl mezi 6. a 1. místem byl 3,5 vteřiny. V celkovém vyhodnocení ročníku obsadilo naše družstvo 6 místo.

            Přípravka šla do posledního závodu s cílem pokusit se poprvé letos porazit všechny soupeře a po sérii druhých míst vybojovat první příčku. Trochu nám plány stížila neúčast obou košařů, ale díky zapůjčení šikovného košaře z Uhlířských Janovic byla šance veliká. První útok skončil zasažením obou terčů v čase 28,97. Do druhého pokusu šlo družstvo s vědomím, že pokud chce vyhrát, musí se zlepšit. A to se povedlo! Čas se zastavil na hodnotě 27,36, ale bohužel náš soupeř z Uhlířských Janovic prokázal, že celou sezonu vítězí právem. Zase nám chybělo málo, ale druhé místo je taky nádherné. Díky tomu jsme druhou příčku obsadily i v celkovém letošním pořadí yes.

            Družstvo mladších šlo na start ve své kategorii jako poslední a čas prvního pokusu se zastavil na hodnotě 26,67. Druhý pokus se tak dobře nepovedl a tento čas stačil na 13. místo. V celkovém pořadí Soptíka 2018 to stačilo na 11. místo.

            Družstvo starších žáků předvedlo první pokus v čase 20,98. To nám po prvních pokusech stačilo na 2. místo. Bylo jasné, že pokud chceme zlepšit čas, musí se vše podařit na 100%. A to se povedlo. Čas se zastavil na hodnotě 19,07! Následovalo čekání, jestli někdo dokáže náš čas přeskočit. A po doběhnutí posledního družstva bylo jasné, že se konečně povedlo vyhrát závody yes. Velké loučení to bylo pro Elišku Píškovou, které se tímto vítězstvím rozloučila s kategorii dětí a od další sezony bude běhat za dorost. V celkovém pořadí Soptíka 2018 nás toto vítězství posunulo na nádherné 2 místo.

            Jedna kuriozita z letošního Sptíka. Ve všech 5ti kolech a 4 kategoriích vždy a všude vyhrávaly děti a dorost z Uhlířských Janovic. Jen dvě družstva dokázala tyto série narušit. Ve 3. kole vyhrálo kategorii dorostu družstvo Vrdů a v posledním kole kategorii starších žáků družstvo z Močovic. A to je příjemný pocit smiley . Soptík 2018 je za námi a družstva se začnou připravovat na Plamen 2018 – 2019.

 

MT

 

Náhledy fotografií ze složky 5. kolo Soptíka 2018 - Vrdy