Jdi na obsah Jdi na menu
 


Braňák na Kačině

9. 4. 2013

 

Braňák na Kačině

 

V neděli 7.4. se konal v parku u zámku Kačina Závod požárnické všestrannosti. I přes to, že je podle kalendáře jaro, panovalo zimní počasí. Jediné štěstí je, že ještě nezačalo pršet. I přes toto nepříznivé počasí se sjelo 20 družstev dětí z našeho okresu.Náš sbor vyslal na toto soutěžní klání 4. družstva.

V kategorii starších jsme měli dvě družstva. První se na trať vydalo družstvo Močovice B. Holky zaběhly trať v čase 22 min a 26 s. a k tomu se jim přičítalo ještě 39 trestných bodů (každý trestný bod = trestná minuta). To je celkem 61:26 (minut:sekund). A to stačilo na celkové šesté místo. Naše starší družstvo s označením A zaběhlo závod za 23:24  a nasbíralo 23 trestných bodů. Díky tomu s výsledným časem 46:24 obsadili celkové čtvrté místo.

V kategorii mladších dětí za nás běželo jedno družstvo. V cíli bylo za 22 min a 47 s. Což byl v této kategorii třetí nejrychlejší čas, ale je škoda, že nasbíralo 37 trestných bodů. A časem 59:47 obsadilo celkové sedmé místo.

Na závěr soutěže své dovednosti předvedla družstva přípravek. Naše přípravka nastoupila jako první a trať zvládla za 30min. a 24 s. Při plnění disciplín nasbíralo toto družstvo 31 trestných bodů a s celkovým součtem 61:24 obsadilo druhé místo. Jen pro zajímavost: přípravka porazila naše starší B o 2 sekundy .

Účast našich družstev splnila očekávání, s kterým jsme na tento branný závod odjížděli. Některé členky našeho sboru si určitě odvezly z této akce ještě jeden zážitek. V druhé části zámku natáčí ČT dokument o T. G. M. a mezi herci byl i Miroslav Donutil. Holky této příležitosti využily, s panem Donutilem se vyfotily a získaly i jeho autogram.

 Teď už se těšíme, že nás počasí pustí po dlouhé zimně ven a my budeme moc začít trénovat nejoblíbenější disciplínu a to jsou požární útoky. Příští závody dětí nás čekají v neděli 12.5. v Církvici, kde začne letošní ročník Soptíka.

 

Náhledy fotografií ze složky Braňák - Kačina