Jdi na obsah Jdi na menu
 


braňák

15. 4. 2012

 

„Braňák“

 

Po založení kroužku mladých hasičů, jsme měli radost z velikého zájmu dětí. Po ukončení podzimní sezony nám však nastal první problém, co budou děti dělat v zimním období? Jelikož je věkový průměr dětí dost nízký, tak obava z náplně schůzek nebyla určitě zbytečná. Udržet pozornost některých dětí je docela složité, ale díky přípravě na jarní kolo Okresní soutěže, na kterou se děti od podzimu těšily, vše proběhlo hladce. Tréninky jsme proložili hrou a soutěžemi v sokolovně. V neděli 15.4. jsme odjeli na již zmiňované jarní kolo, což byl již zmiňovaný Závod požárnické všestrannosti. Děti se dlouho dopředu těšily a většina nemohla ani dospat. Na sraz ráno nedorazili někteří členové z důvodů nemoci, někteří zase běželi po nemoci , ale na závody jsme odjeli. Za náš sbor nastoupila dvě družstva jedno v kategorii mladší žáci a druhé jako přípravka. Před startem byla vidět i trocha nervozity, ale ta opadla hned po startu. Na trati, která měřila okolo 3 km plnila družstva tyto úkoly: střelba ze vzduchovky, základy topografie, vázání uzlů, základy první pomoci, požární ochrana a překonání překážky po vodorovném laně. Po doběhu obou družstev, bylo na všech dětech vidět, že do soutěže daly vše a i přes deštivé počasí byly spokojené . Asi nejvíc hrdý na všechny naše děti jsme byli my, protože jako jejich vedoucí, jsme mohli být spokojení s tím, co děti předvedly . Práce s dětmi, nás baví a když potom vidíme takové výsledky a radost ze soutěže, tak nás to určitě ještě víc povzbudí.

Obě družstva byla hodnocena v kategorii mladších žáků a výsledné pořadí (pro nás téměř nepodstatné) družstvo „starších“ 8. místo a přípravka 5. místo .

         Od příštího čtvrtka, nás čekají tréninky požárních útoků a tam se děti určitě pořádně vydovádí. A to, že nás čeká sezona plná soutěží v této hasičské disciplíně, to je pro děti to nejlepší lákadlo.

 

 

p4140112.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky braňák

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář