Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čestín 2009

14. 9. 2009

ČESTÍN 2009

 

 

V sobotu 12.9.2009 se naše jednotka zúčastnila, odborné přípravy jednotek SDH a obcí. Tuto velkou akci, pravděpodobně největší v dějinách našeho okresu, uspořádalo OSH Kutná Hora ve spolupráci s SDH Čestín a HZS Kutná Hora. Celá akce byla rozdělena do  pěti stanovišť.

Stanoviště:

1.   požární útok- Tento útok, nebyl takový, jaký známe ze soutěží. Tentokrát, byl prováděn v libovolném počtu hasičů a na trati, museli všichni zdolávat různé překážky.

2.   zdravověda- Ve zdravotnickém stanu, si každý člen družstva vyzkoušel, na figuríně (Andule) oživování pomocí umělého dýchání a masáže srdce. Nechyběla ani odborná výuka o poskytnutí první pomoci při různých úrazech a nehodách.

3.   lezecká činnost- Na tomto stanovišti, si mohli všichni (ti co se nebáli) vyzkoušet slaňování, přes vodní hladinu.

4.   záchrana tonoucího- Jednotlivá družstva, se po odborné přípravě, kterou zajistili vodní záchranáři, nalodila do člunu a z vody vytahovala tonoucí osoby (figuranty z vodní záchranné služby).

5.   vyhledávání ztracené osoby- Sloučením několika jednotek, vznikaly týmy, které byly nejprve pečlivě proškoleny (toto školení zajišťovali příslušníci HZS a Policie ČR) a poté podle zadaného úkolu, samy zorganizovaly a provedly prohledání lesa.

 

Celá akce byla podle mého (a jistě i podle ostatních) názoru připravena velice pečlivě a na vysoké profesionální úrovni. Nenašel jsem před našim odjezdem, jedinou jednotku, která by s celou akcí, nebyla spokojena. Velký zájem a kladné hodnocení celé akce, je příslibem toho, že by tyto akce mohly na našem okrese dále pokračovat a napomáhat tím k lepší přípravě jednotek, pro ostré zásahy. Myslím, že každý účastník tohoto cvičení si odvezl i dost informací, které může použít i v soukromém životě.

Za naší jednotku, chci poděkovat každému , kdo se na celé akci nějak podílel.

TM

 

Náhledy fotografií ze složky Čestín 2009