Jdi na obsah Jdi na menu
 


Děti v Červeném Hrádku

10. 7. 2013

 

Soutěž v Červeném Hrádku
 
V sobotu 6. 7. jsme se my vedoucí a děti vydali do Červeného Hrádku. V Hrádku se konal memoriál Josefa Zvoníka. O této soutěži jsme se dozvěděli asi týden před jejím konáním. Na naší poslední předprázdninové schůzce, na které jsme s dětmi, již tradičně opékali buřty a „hodnotili“ uplynulou část sezony, jsem se ptal, jestli chce někdo z dětí jet. A docela mě překvapil velký zájem.
 A tak jsem nás přihlásil.
Do Hrádku, jsme dorazili v částečně očesané sestavě. Jela tři družstva. Po příjezdu jsme zjistili, že soutěž se poběží na nástřikové terče a my jsme zvyklí na sklopky.  První z našich se ukázalo družstvo mladších „A“ a časem 31,72s se po prvním kole usadilo na první pozici. Naše „B“ se po prvním kole s časem 46,95s drželo na čtvrtém místě. Po ukončení prvních pokusů následovaly první pokusy starších a těm našim se podařilo ukončit pokus v čase 27,60s, což byl v danou chvíli třetí nejlepší čas. Do druhých pokusů, jsme udělali pár změn a doufali v zlepšení časů. Naše mladší družstva uzavírala soutěžní kolo a tak při přípravě „Áčka“ bylo jasné, že je může porazit jedině naše „Béčko“ a to byl docela dobry pocit. A čas 27,66s ukázal, že toto družstvo prostě umí. Poté šlo na start poslední družstvo v mladší kategorii a to bylo právě naše „Béčko“ v kterém jsme udělali jednu změnu opravdu až těsně před startem. A to, co se dělo potom vzalo dech nejenom  divákům,  ale i nám všem z Močovického týmu. Čas 29,94s  znamenal nejen zlepšení o neuvěřitelných 17s, ale i posun na celkové druhé místo. A to byl závěr, který v této kategorii opravdu nikdo nečekal.
Poté se odběhlo druhé kolo starších, ve kterém, jsme po namlsání z předchozí kategorie doufali v malý zázrak a posun o nějakou tu příčku nahoru. Čas jsme zlepšili na 25,28s, ale tentokrát byli dva soupeři lepší a tak jsme skončili na pěkném třetím místě. Celkové hodnocení naší účasti na této soutěži je takové, že musíme pochválit přístup a výkon všech dětí a to bez jakékoli výjimky. Poprvé v historii našeho dětského kroužku, nebyl nikdo, kdo by jel domů bez medaile a některé děti měly dokonce i dvě. To je ta správná motivace na další kola Soptíka, který nás čeká v září.
 
 

Náhledy fotografií ze složky Červený Hrádek