Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hasičský ples

22. 2. 2013

 

Hasičský ples

 

   První porevoluční Hasičský ples v Močovicích se uskutečnil v sobotu 2. února. Do této akce jsme se pouštěli s velkou obavou. V dnešní době je plesů v okolí dost, v Močovicích jsou dva a oba mají dlouholetou tradici. Rozhodnutí o pořádání  našeho plesu padlo na valné hromadě začátkem prosince. Neměli jsme moc času na organizaci a velké přípravy.

   Ples začínal netradičně. Hned při vstupu dostal každý příchozí panáka pravé hasičské griotky. Poté následovalo vystoupení mažoretek z DDM Čáslav – Berušky. Mažoretky sklidily veliký aplaus a jako přídavek předvedli své umění i jejich rodiče. Toto vystoupení si v ničem nezadalo s tím předchozím a aplaus celé sokolovny ve stoje asi hovoří za vše. Ještě musím dodat, že náš sbor měl své zastoupení v obou tanečních skupinách. Po celý večer hrála kapela Brtník z Kolína. O půlnoci nechyběla tradiční plesová tombola, ve které bylo hodně pěkných a lákavých cen- například: zahradní sekačka, zájezdy a luxusní dámské hodinky. Po tombole ještě následovala soutěž v hasičských dovednostech, kterou vyhrál Roman Kratochvíl z našeho SDH.

   Celkové hodnocení plesu je z mé strany dobré. Doufám, že se všichni bavili a podle ohlasů, které máme se už můžeme těšit na ten příští hasičský ples.

 

 

Náhledy fotografií ze složky hasičský ples