Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hasičský víkend je za náma.

14. 6. 2010

Hasičský víkend v Močovicích

 

V průběhu uplynulého víkendu si vyznavači hasičského sportu přišli v Močovicích na své. V sobotu druhé kolo KHL a v neděli Okresní stovky- doprovázené soutěží dětí v požárním útoku.

V sobotu začalo od rána hřát sluníčko stylem, na který si letos teprve zvykáme a okolo poledne se začala na naše hřiště sjíždět první družstva. Před samotným nástupem jsem předal družstvu nové dresy (nikdo o jejich přípravě a nákupu nevěděl), které ještě víc umocnily hecování před domácími fanoušky a snahu ukázat,co doopravdy umíme. Těsně před začátkem se kluci rozhodli našemu nováčkovi na béčkách pomoct alespoň psychicky a půjčili mu tretry. Tomáš byl odhodlaný, i přes částečnou nervozitu ukázat, že vše poctivě natrénoval, ale zradilo ho to, co opravdu nikdo nečekal. V zápalu boje zapomněl, že tretry mají hřeby jen na přední části chodidla a po patách doklouzal tam,kam určitě namířeno neměl . Tento karambol napravil rychlým zapojením a dobrým roztažením béček. V nástřiku, jsme taky nepředvedli oslňující výkon a výsledný čas 30,58s tomu odpovídal. S vědomím, že v loňském domácím kole nám čas 28,40s stačil na páté místo, jsme očekávali poměrně veliký propad startovním polem. Ale postupně nám ukázala některá družstva, že chyby můžou udělat i o dost zkušenější celky, než my. Nejkrásnější útok předvedli kluci ze Zibohlav (23,65s) a jak poznamenal náš Sanka „To snad nejsou ani lidi, měli by jít na testy, jinak to není možný .“ Jejich výkon je opravdu jako ze snu.

Po skončení mužské části soutěže jsem mluvil s Jardou Duškem a pošťouchl jsem ho větou o tom, že nás dneska porazili nějaký „břídilové“ o 0,03s a bylo mi divný, že se nechytl a nijak nereagoval. Až při předávání cen pochopil že o to třetí místo nás připravily právě Nové Dvory a pak už ty moje „břídili“ řešil . Nám se stala opačná věc, než v prvním kole. V Malešově jsme se dostali na třetí místo, když jsme čtvrté družstvo porazili o 0,16s a dnes o 0,03 jsme čtvrtí. Na tomto příkladu je vidět, jek malé drobnosti mohou v tom našem sportu rozhodovat.

         V ženské kategorii předvedly, holky ze Zibohlav, že se snaží jít ve šlépějích jejich mužského družstva a i podruhé v letošním roce porazily Krchleby. Další souboj těchto ženských družstev bude následovat příští víkend na krajském kole v Nymburce.

         Celkové pořadí:

Muži: Zibohlavy, Kořenice, Nové Dvory, Močovice, Křesetice, Radovesnice, Církvice, Č.Hrádek B, Č. Hrádek A, Poličany, Malešic, Konárovice, Suchdol, Uhl. Janovice a Onomyšl.

Ženy: Zibohlavy, Krchleby, Č. Hrádek, Olšany, Horka II., Kořenice, Suchdol, Konárovice a Křesetice.

Podrobnější informace o soutěži a časech na: http://www.sdh-ndvory.com/

 

         V neděli se sjelo do Močovic 12 žen a 21 mužů, aby změřili své schopnosti v běhu na 100m. zároveň se na našem hřišti předvedla čtyři družstva dětí. Na dětské útoky se hodně lidí z Močovic přišlo podívat,protože tato kategorie u nás k vidění tak často není. Největší úspěch u diváků zcela po právu sklidila přípravka z SDH Tuchoraz. V dalších kategoriích se nám ukázaly děti z SDH Církvice a SDH Horka II. Soutěž ve stovkách začaly ženy. V této kategorii jsme měli zástupkyni jen na půl. Za Zibohlavy běhá Šárka Vlachová z Močovic a ta obsadila celkově čtvrté místo. Pořadí na stupních vítězů bylo následující: Jana Malá, Martina Sedlaříková a Markéta Škarková. V soutěži mužů jsme měli čtyři zástupce. Největší ambice na úspěch měl Josef Vlach (podzim 2.), ale po pěkných časech v tréninku zaběhl „jen“ 20,35s, papírově druhý z našich byl Jakub Valena a ten za svými nejlepšími časy také dost zaostal a udělal čas 20,52s. Třetí Močovák byl Patrik Richard, který letos také dost trénoval a doufal, že se mu konečně podaří dostat čas pod 20. První pokus 19,87s, znamenal velké uklidnění a po druhém pokusu se zlepšením na 19,79s na něm byla vidět opravdu velká radost. Poslední náš zástupce Radek Vítovský věděl, že na osobák, mu stačí doběhnout. Radek si stovkové hadice vzal do ruky poprvé ve čtvrtek před soutěží a díky svým běžeckým schopnostem tam nějaké předpoklady byly. Ale v obou pokusech tato absence v práci z rotkama byla znát a ani jeden pokus nedokončil. Pořadí v kategorii mužů:1. Roman Petrásek, 2. Martin Viktora, 3. Roman Pytloun, 4. Václav Říha, 5. Patrik Richard, 6. Václav Hrbek, 7. Josef Vlach, 8. Jakub Valena, …21. Radek Vítovský.

         Děkuji všem, kteří se podíleli na přípravách a samotném průběhu celého víkendu. Doufám, že se všem v Močovicích líbilo a věřím, že se zase někdy na našem hřišti sejdeme. Nejbližší akce, která se u nás chystá je fotbalový turnaj SDH, který se uskuteční 24.7.

 

PS: fotky dodáme v průběhu týdne, máme problém se stažením.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář