Jdi na obsah Jdi na menu
 


KHL - Červený Hrádek 2010

6. 7. 2010

3. kolo KHL – Červený Hrádek

 

Krásné slunečné počasí, příjemný větřík a dobrá nálada nás přivítala v Červeném Hrádku na třetím kole ligy. Naše družstvo jelo do Hrádku s cílem vylepšit náš letošní nejlepší čas a pokusit se alespoň udržet průběžné třetí místo.

 První nastoupil Červený Hrádek A , jejich čas 28,74s byl poměrně slušným začátkem, ale v průběhu pokusu jim přes dráhu přeběhl pes a Hrádek podáním protestu, který jim rozhodčí uznal, doufal ve zlepšení v opakovaném pokusu. Na konci startovního pole si odběhli nový pokus. V něm se na platě zdržel rozdělovač a při pokusu dohnat ztrátu s ním zalitá béčka trhla směrem vzad. Následoval ošklivý pád na záda po kterém se dost dlouho dotyčný závodník vzpamatovával. Naštěstí se vše obešlo bez vážnějšího úrazu a kluky jen může mrzet, že díky protestu si pohoršili a s časem 34,33s skončili na sedmém místě.

 Naši kluci v pauze od posledního ligového kola překopali postavení plata a doufali v časové zlepšení. Některé časy na tréninku nasvědčovaly, že by to mohlo jít. Na start se postavili jako třetí a po startu to na základně docela klaplo. První problém nastal při nabírání, voda se do stroje dostala s velikým štěstím a několika vteřinovým zpožděním. Pro košaře je veliká změna v tom, že dříve dělal koš z  plata a teď z mašiny. Je tam jiné uchopení savce a v běhu si zažít nový styl nabírání, není tak jednoduché. Druhý problém jsme měli na pravém proudu, který stříkal cca 1 m od nástřikové čáry a s tím se opravdu rychlý nástřik udělat nedá. Výsledný čas 29,24s je sice malinké vylepšení letošního maxima, ale doufáme ve větší zlepšení.

Nechci psát o všech družstvech, ale o jednom se ještě zmínit musím. Kluci ze Zibohlav, to je kapitola sama o sobě. Každý z nás jistě zná pohádku o Sněhurce a sedmi trpaslíkách. A já si při pohledu na Zibohlavské útoky připadám jako v pohádce o  stříkačce a sedmi Zibohlavákách. Jenom doufám, že kluci tuto nasazenou laťku udrží a my se budeme při jejich útocích dál kochat pohledem na perfektně provedené útoky.

Nám v třetím kole čas 29,24s vynesl pátou příčku. Pořadí na prvních příčkách: 1. Zibohlavy 23,17s, 2. Uhlířské Janovice 27,99s,

3. Nové Dvory 28,89s.  Průběžné pořadí KHL po třech kolech

 1. Zibohlavy, 2. Močovice a 3. Kořenice.

V kategorii žen bylo na prvních místech v Hrádku pořadí následující: 1. Krchleby 25,79s, 2. Konárovice 28,52s, 3. Kořenice 29,08s. Průběžné pořadí KHL po třech kolech: 1. Krchleby,

2. Zibohlavy, 3. Kořenice.

Další informace o této soutěži na: http://www.sdh-ndvory.com/

 

 

Náhledy fotografií ze složky KHL Červený Hrádek 2010