Jdi na obsah Jdi na menu
 


Komín v cihelně je minulostí

17. 3. 2009

Komín v CIHELNĚ  je minulostí!

Neděli 15.3.2009 si většina obyvatel Močovic navždy spojí s chvílí, kdy Močovice přišli o jednu ze svých dominant. Touto dominantou byl od roku 1906 asi čtyřiceti metrový komín bývalé cihelny.

 Na odstřel tohoto komína použil střelmistr Zdeněk Šobíšek 8 kg trhaviny a20 rozbušek. Podle odhadů se na tento odstřel přišlo podívat skoro tisíc lidí- to je skoro třikrát  tolik, než mají Močovice obyvatel. Naše jednotka byla požádána, aby při odstřelu zabezpečila prostor v okolí komína. Na kázeň a bezpečnost dohlíželo 9 členů našeho SDH. Přes malé problémy, kdy jsme museli dost rázně upozorňovat některé lidi , kde mohou, a kde nemohou tento odstřel sledovat, proběhl celý zásah dosti hladce. Spolupráce s panem Šobíškem byla perfektní, je vidět že i při své skromnosti je to člověk který dobře ví,co dělá. Podle jeho slov, po skončení celé akce, byl i on s námi spokojen a to nás samozřejmě těší!

 Na závěr bych chtěl poděkovat hasičům z Nových Dvorů, za zapůjčení obleků a přileb ( díky nim jsme vypadali opravdu, jako hasiči J ).

Fotky z celé akce najdete v našem fotoalbu ( některé fotografie nám poskytl pan Hájek z Kutnohorského Deníku ).