Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maškarní 2011

15. 3. 2011

 

Maškarní 2011

(poslední svatba před rekonstrukcí sokolovny)

 

 

V sobotu 12.3. se do Močovické sokolovny sjely masky z širokého okolí.

Vše začalo již tradičně ve 14 hodin dětským karnevalem. Na tuto odpolední akci si našlo cestu hodně dětí v maskách různého druhu i původu. Na některých bylo vidět že roční čekání od posledního karnevalu je opravdu hodně nabudilo a pořádně se tady vyřádily.

Večer byl opět rekordní co do počtu masek.

V posledních letech trend masek stále stoupá a to je asi to nejlepší, co atmosféru takové akce stále zlepšuje. Před několika lety chodilo po sále tolik masek, že je šlo někdy spočítat na prstech jedné ruky a letos jsme odhadovali, že k 90 platícím návštěvníkům přibylo cca 80 masek. Celému osazenstvu v maskách asi vévodila retro svatba (10 svatebčanů + 1 farář) v podání některých členů našeho sboru . Další zástupci našeho sboru dorazili jako: dědek a bába  (oba velice čilí ), olympionici na dvojkole , mušketýr , atd. Na celém sále bylo k vidění spousta nádherných masek od doma dělaných, po částečně koupené a nápaditost jednotlivých účastníků byla opravdu pestrá. Vyhlášení masek bylo pro hodně lidí dost nečekané a proto můžu jen konstatovat, že většina masek byla opravdu nádherná  .  Před tradiční půlnoční tombolou se zde uskutečnil čtvrtý ročník pivní štafety a stalo se to, co „nikdo nečekal“ . Již počtvrté zvítězilo družstvo žen. Ženy soutěžily ve složení: Oupická, Erbalová, Michalcová, Vavřinová a Pavlovská. Celý den nám k poslechu i k tanci hrála LAURA Bohuslava Ryšánka.p3120081.jpg

Tato akce byla poslední v naší sokolovně před její rekonstrukcí. V pondělí zde nastoupili zedníci a brzo je budou následovat i jiné profese, které dají této staré dominantě Močovic nový vzhled a hlavně nové rozvody a okna dopomohou k možnosti většího využití této budovy.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Maškarní 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář