Jdi na obsah Jdi na menu
 


MOČOVSKÁ PROUDNICE 2009

30. 8. 2009

MOČOVSKÁ PROUDNICE 2009

 

V sobotu 29.8. se v Močovicích uskutečnil sedmý ročník soutěže v požárním útoku

O MOČOVSKOU PROUDNICI.

Do soutěže se přihlásilo jen sedm družstev. V kategorii mužů 5 družstev a v kategorii žen, jen dvě. Jako již tradičně, se běžely dva pokusy a ten lepší se počítal.

Pokusy družstev se vám pokusím krátce přiblížit:

-        Jako první jsme své umění (neumění) ukázali my . Po nezapojeném B na rozdělovači , což bylo ještě podpořené velkým uzlem na středním béčku , jsme se museli spokojit s časem 52,1. Druhý pokus se relativně povedl. Zaběhli jsme svůj letošní průměr (30,56), což nám v letošním ročníku stačilo na celkové první místo. (určitě nám pomohla neúčast Krchleb)

-        Druhé družstvo, jenž se předvedlo, bylo „Áčko“ Kluků. Špatně nabraná voda  zapříčinila, že se časomíra zastavila na čase 57,25. V druhém pokusu se chtěli klučáci, tak moc dostat před jejich ,,Béčko“, že se asi přemotivovali a pro změnu opět nenabrali , což jim vyneslo čas 53,50. A celkově 5. místo .

-        Třetí družstvo, bylo z Petrovic . Toto družstvo od této sezony běhá Havlíčkobrodskou ligu (běhá se na úzké hadice a hlavně na sklopky) a my jsme čekali na srovnání výkonu družstev z naší a jejich ligy. První pokus ukončili v čase 33,15 a moc spokojeně se netvářili. A když druhý pokus ukončili v čase 40,28 , nezářili nadšením. Celkově jim jejich lepší čas stačil na 2. místo.

-        Čtvrté v pořadí, jsme viděli na trati družstvo z Hostovlic. Kluci jezdí, na proudnici již pravidelně a výkony, které předvádí, se rok od roku zlepšují. Jen škoda, že nechtějí běhat ligu. Určitě by jim to hodně prospělo a pomohlo.Prvním pokusem zastavili časomíru na čase 34,80 a věděli, že mají na to, aby se zlepšili. V druhém pokuse, kdy znali oba časy soupeřů, šli buď a nebo. Čas 45,50 znamenal celkové 3. místo.

-        Páté, v kategorii mužů nastoupilo družstvo Kluky „B“. Družstvo složené z několika mladých závodníků, doplatilo na nezkušenost, ale na porážku svého „A“ to stačilo . V prvním pokusu čas 44,20 a v druhém 40,60. celkové 4. místo.

 

 

-Mezi ženami, bylo jako první na startu zcela nové družstvo ze Souňova. Při své premiéře, na kterou dorazila velká skupina fanoušků , zaběhly čas 55,80 a druhý pokus ukončily v čase 67,60. Toto družstvo, podle mého názoru, má určitě na mnohem lepší časy. Pokud jim vydrží nadšení a budou pravidelně na soutěžích sbírat zkušenosti, které zajisté potřebují, tak o nich nepochybně ještě uslyšíme. Už dnes jsou na tom lépe, než jejich mužští kolegové, kteří celé léto trénovali a když měli jet ukázat, co umí, rozklepali se jim kolena a zůstali raději doma .

-Druhé družstvo žen, které přijelo z Olšan, bylo určitě favoritem. Po dohodě obou družstev, šla obě družstva se stejnou mašinou (Suoňovskou). Čas Olšan v prvním pokuse 39,30 znamenal sice vedení v soutěži, ale bylo, co zlepšovat. Ve druhém pokuse se holky o něco málo zlepšily (37,10), ale k jejich lepším výkonům, které známe, to mělo ještě daleko .

 

Na závěr chci poděkovat, všem soutěžícím i divákům za účast a těším se na viděnou příští rok, na osmém ročníku.

 

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky proudnice 2009

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář