Jdi na obsah Jdi na menu
 


Močovská proudnice 2014

19. 9. 2014

 

„Močovská proudnice“
Jeden z poslední letních víkendů v Močovicích, byť již zářijových, patřil hasičským soutěžím. V sobotu 13.9.2014 se konal 12. ročník Močovské proudnice. Ač se počasí zdálo být proti nám, nakonec se umoudřilo a po celou dobu soutěže jsme se těšili z celkem příjemného a teplého počasí.
Pro tento rok byla Močovská proudnice spojena s  tzv. Memoriálem Františka Procházky. Co to pro nás znamenalo? Mimo disciplíny  požárního útoku se soutěžící a diváci těšili ze zajímavé disciplíny, tzv. nabíračky dvojic.
V obou disciplínách se nakonec podařilo zastoupit obě pohlaví, i když o něco v menším počtu než v předchozích ročnících.
V mužské kategorii v požárním útoku se utkalo celkem 5 týmů. Všichni zaběhli platné časy a tak se mohli radovat alespoň z nějakého umístění. Pořadíbylo následující:
1.      Křesetice „A“ - 27,41
2.      Neškaredice – 30,57
3.      Močovice – 31,24
4.      Křesetice „B“ – 32,23
5.      Lomec – 43,00.
Z družstev žen se zúčastnilo pouze domácí dámské osazenstvo z Močovic, které ač nestihlo ani jeden trénink, se mohlo pochlubit vcelku slušným časem (41,63), který jim ve finále zajistil „vysněné první místo“ …
Nová disciplína jak pro některé soutěžící, ale i diváky byla již zmíněná „nabíračka dvojic“. Jednoduše řečeno, „kdo nejrychleji nasadí a našroubuje koš a nabere vodu“. Každá dvojice měla 3 pokusy. V této kategorii se zúčastnila 2 družstva žen. Hostovlice v zastoupení Vitákové a Široké si svým časem (12,09) zajistily první místo. Močovice reprezentovala Kroupová a Čochnářová K., které tak vybojovaly krásné 2. místo s časem 12,21. Jak mohli všichni přítomní posoudit, napínavé to bylo až do posledního pokusu ;-)
V mužské kategorii se zúčastnilo 9 dvojic. Na předních příčkách se umístily tyto páry:
1.      Močovice „A“ (Vlach, Verner) – 8,07
2.      Křesetice (Viktora, Rezner) – 8,07 v tomto případě bylo nutno přihlédnout k ostatním pokusům
3.      Nové Dvory (Dušek, Richard) – 8,15
Všem zúčastněným gratulujeme a těšíme se na další setkávání při hasičských akcích v Močovicích.
ZK
 

Náhledy fotografií ze složky Močovská proudnice 2014