Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okresní kolo 2015

3. 6. 2015

Okresní kolo

 

V sobotu 30.5.2015 se konalo okresní kolo v Krchlebech. Všichni jsme se těšili na krásně strávenou sobotu a možná i trochu opalování, ale jak je v Krchlebech zvykem počasí si zase dělalo, co chtělo. Foukal vítr, bylo podmrakem a slibované teploty okolo 25°C? To byl asi od meteorologů nějaký žert smiley

Naše družstvo jelo v nové, a to o dost omlazené sestavě. Štafeta byla postavená ve stejném složení jako na okrsku. Našly se drobné chybičky a i díky nim jsme na štafetě skončili na 2 místě. Na útok jsme nastoupili za docela silného větru, a to nevěstilo nic dobrého. Na levém proudu si premiéru v dospělé kategorii odbyl Honza Kubát. Zadek klapnul pěkně, ale nedotažené pravé céčko spojené s dlouhým nástřikem znamenalo špatný čas. Útok těsně pod minutu je i ve velkém protivětru dost sad. Díky tomu, že Honzu po prvním pokusu bolelo koleno a nikdo nechtěl riskovat zranění, do druhého pokusu udělali kluci trochu škatulata, škatulata hýbejte se. Tomáš se z béček posunul na proud (nikdy ho neběžel) a další premiéru si na béčkách odbyl Lukáš Zajac (absolvoval jeden trénink a na něm si zlomil prst). Tato sestava měla teoretickou šanci na zlepšení špatného času z prvního pokusu. Asi díky špatné taktice, nebo nedorozumění zalila voda proudaře daleko před nástřikovou čárou a bylo po pokusu.

Nicméně je dobře, že se toto družstvo dává dohromady a je šance, že zase začnou Močovice po několikaleté odmlce jezdit na soutěže. Bude asi chvíli trvat, než se nová sestava ustálí a začne běhat časy, na které má.

Na okresním kole jsme skončili na čtvrtém místě a to je místo, které asi odpovídá výkonu, který naše družstvo předvedlo.

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky okresní kolo 2015