Jdi na obsah Jdi na menu
 


okresní soutěž 2010 - Čáslav

30. 5. 2010

Okresní kolo 2010

 

V sobotu 29.5. se na Čáslavském atletickém stadionu sjely nejlepší týmy okresu Kutná Hora a Kolín. Ve společně pořádaném okresním kole se střetlo 5. týmů mužů z obou okresů, dva týmy žen z našeho okresu a jedno ženské a jedno smíšené družstvo z okresu Kolínského.

Soutěž začala s menším zpožděním. A jako první disciplína se rozběhly stovky mužů a následně žen. Naši kluci k letošnímu ročníku přistoupili z posledních let určitě nejzodpovědněji a individuelní tréninky na tuto disciplínu v hale i venku slibovaly dobré časy. Na okresní kolo za nás nastoupil (v rámci tréninku) i Míra Potměšil z Olšan. Dařilo se nám poměrně dobře, někteří z nás zaběhli své osobáky, ale někteří mněli i na lepší časy. Richard 21,18 / Potměšil 20,36 / Valena 19,64 / Králík 22,66 / Vacek (přišel ráno z noční, odběhal celé závody a večer znovu do práce) 20,83 / Vlach 20,27. Součet našich čtyř nejlepších časů je 81,10 a to nám vyneslo třetí příčku v této disciplíně. První byli Uhlířské Janovice a druhou příčku obsadili kluci z Chmeliště.

         Druhá část soutěže, což jsou již tradičně štafety, začala milým překvapením. Naše první štafeta, u které jsme očekávali čas okolo 75s zaběhla za 70,98 . Běžela ve složení: Richard, Králík, Vacek a Kratochvíl. Ve druhém pokuse jsme měli na startu asi to nejlepší, co jde postavit. Baráček Potměšil, bariéra Vlach hadice „Sanka“ Valena a na minimax Vítovský. Štafeta byla rozběhnutá jako ve snu vše perfektní až k minimaxu. Ten se rozhodl při našem pokusu odpočívat a stejně jako v loňském roce se skácel . Radek se při snaze o rychlé zastavení dostal také do polohy ležícího závodníka, ale rychle vše napravil a doběh s touto chybou zastavil časomíru na čase 67,02. Podle mnoha lidí, kteří hasiččině rozumí to, byla štafeta rozběhlá perfektně, ale na krásu a kdyby se nehraje . Ve štafetách to vyneslo druhé místo.

         Před útoky jsme měli stejně bodů jako Chmeliště (5) a na první Uhlířské Janovice jsme ztráceli 3 body. Na start jsme šli poslední, takže jsme měli mít o vývoji jasno, ale vše bylo zase jinak. Uhlířky zaběhly čas 32,67, ale Chmeliště při svém dobře rozběhnutém pokusu objevilo v proudnici kaštan  a protože nikdo nezjistil, kde se tam vzal (proudnice byly jednotné), dostalo (asi právem) možnost opakovaného pokusu. Náš útok s časem 31,64 znamenal čekání na druhý pokus Chmeliště (Naše sestava na útok: Richard, Valtr, Moravec, Vacek, Vlach Valena a Kratochvíl). Pokud by se Chmeliště dostalo časem mezi nás a Uhlířky posunulo by nás to na první flek , horší pokus než 32,67 by nás hodil na druhou příčku. Skutečnost byla taková, že kluci předvedli pěkný útok a s časem 28,94 se vyhoupli na celkovou první příčku. Útoky vyhráli Krchleby pěkným útokem v čase 27,04.

         V celkovém pořadí se za Chmelištěm, Uhlířskými Janovicemi a Močovicemi umístili Krchleby a Církvice. Musíme uznat, že vyhrál ten, kdo dnes předvedl nejvyrovnanější výkon ve všech disciplínách. My jsme tak trochu doufali v lepší umístění, ale třetí místo je taky bedna a do příštího roku je to zase výzva. Pro pohár za třetí místo, jsme poslali naší největší (a zároveň nejmenší) faninku Pavlínku . Jardovi Duškovi chvíli trvalo, než si všiml, že už má před sebou někoho, kdo na ten pohár čeká ale je pravda, že už by na menší lidi z Močovic mohl být zvyklí, vždyť jindy chodí pro ceny Sanka. Jinak se soutěž v Čáslavi povedla a určitě k tomu pomohlo i sluníčko, které se na nás skoro celý den (po dost dlouhé době) opět dívalo. Čáslavský stadion dal družstvům na okresní soutěži možnost zaběhat si na tartanu, což se většině z nás jen tak nepodaří. Chci poděkovat všem, kteří se postarali o pořádání této povedené soutěže. A zvlášť klukům ze Souňova, kteří tvořili velkou část technické čety (jindy se do okresních akcí nezapojují a tentokrát na mou žádost šli a odvedli v pátek i v sobotu kus práce).

 

Pořadí muži:

100m: Uhl. Janovice, Chmeliště, Močovice, Krchleby, Církvice

štafeta: Uhl. Janovice, Močovice, Chmeliště, Krchleby, Církvice

útok: Krchleby, Chmeliště, Močovice,  Církvice, Uhl. Janovice

celkové: Chmeliště, Uhl. Janovice, Močovice, Krchleby, Církvice

 

Pořadí ženy:

100m: Krchleby, Horka II

štafeta: Krchleby, Horka II

útok: Krchleby, Horka II

celkem: Krchleby, Horka II

 

POZVÁNKA:

Sobota 5.6. – KRCHLEBSKÁ VĚŽ

 

Sobota 12.6 MOČOVICE - Liga

Neděle 13.6 MOČOVICE – stovky (muži, ženy) a útoky děti

 

 

Náhledy fotografií ze složky okresní kolo 2010 - Čáslav