Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okrsek 2017

23. 6. 2017

Okrsek 2017

Neděle 28.5. byla ve znamení účasti našich družstev mužů a žen na okrskovém kole. Okrsek se jako již tradičně konal na pěkném hasičském hřišti v Krchlebech.

Družstvo žen bylo dost omlazené. A pro několik holek to byla i první soutěž v dospělé kategorii a to bez jediného tréninku. Ve štafetě jsme s časem 79,86 obsadili 2. místo a do útoků šly holky s nadějí toto místo udržet i v celkovém pořadí. Při samotném požárním útoku se bohužel zasekla savice v rohu kádě a to byla asi hlavní příčina ukončení pokusu až v čase 48,22. To znamenalo posun na celkové třetí místo.

Muži přijeli do Krchleb obhajovat loňské vítězství. Část sestavy si vše natrénovala v sobotu na okresním kole, ale zbytek družstva šel na tuto soutěž bez jediného tréninku. Štafeta se podařila zaběhnout v čase 71,14 a 72,03. To stačilo na druhé místo. Na požární útoky jsme nastupovali po pokusu zatím vedoucích Krchleb a ještě s jejich stříkačkou (naše byla v opravě). Čas Krchleb 28,68 ukázal, že pokud chceme obhájit celkové vítězství musíme zaběhnout pokus bez jediné chybičky. Pokus se nám opravdu podařil podle našich představ a čas 27,23 znamenal momentální vedení v soutěži. Ohrozit nás mohli ještě Olšany, ale při jejich pokusu nevydržela tlak jedna hadice a bylo po nadějích. Pro nás to znamenalo, že se podařila obhajoba vítězství. Po roce jsme zase vyhráli okrskovou soutěž J .

Po návratu ze soutěže jsme ještě stihli pokácet máj u pomníku smiley

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky Okrsek + kácení máje 2017