Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okrsek 2016

9. 6. 2016

Okrsek 2016

28.5 se po roce vrátila okrsková soutěž okrsku č. 6. V letošním roce byla nahlášena účast všech sborů našeho okrsku. To by znamenalo, že se okrsek sejde po mnoha letech v kompletní sestavě.  Bohužel nedorazily zástupci SDH Hraběšín.

Ve štafetách se nekonalo žádné velké překvapení a pořadí na prvních místech v kategorii mužů bylo následující: 1. Krchleby, 2. Močovice a 3. Olšany. V kategorii žen bylo pořadí následující: 1. Krchleby, 2. Souňov a 3. Močovice

Jako vždy mohl vše zamotat a rozhodnout požární útok. Vedoucí Krchleby měli při svém pokusu závadu na časomíře. Svůj opakovaný pokus zastavil časomíru na čase 32,14. Močovice šly na start s vědomím, že lepší čas než ten krchlebský by znamenal celkové vítězství v soutěži. Sestava nebyla úplně ideální, o čemž vypovídá i skutečnost, že běžet musela i moje maličkost. Nicméně pokus se i přesto, že Pípa zastavoval u kádě v pozici na zádech, docela podařil. Všichni věděli, že náš čas 30,15 yes znamená, že po třech letech znovu vítězíme v této soutěži.

Naše děvčata se dala dohromady asi 14 dní před soutěží a celá sestava byla proti předcházejícím rokům dost obměněná. Při prvním pokusu nám nesepla časomíra a ještě se zranila Kačka na levém proudu.  Do druhého pokusu jí zastoupila Klára, ale zraněním nebyl konec. Zranila se Bára, která šla rozdělovač a bylo po nadějích.  V první chvíli to nevypadalo moc dobře, ale naštěstí po odstupu čtrnácti dní jsme rádi, že oba úrazy dopadly dobře a jsou zahojené. Třetí místo je také pěkné.

Celkové výsledky okrskové soutěže:

Muži:

  1. Močovice
  2. Krchleby
  3. Souňov A
  4. Olšany
  5. Souňov B
  6. Vodranty
  7. Chedrbí

Ženy:

  1. Krchleby
  2. Souňov
  3. Močovice

Sestavy  SDH Močovice:

Muži: Lukáš Zajac, Tomáš Moravec, Lukáš Petráček, David Vacek, Jakub Valena, Pepa Vlach a Patrik Richard

Ženy: Simona Moravcová, Zdeňka Kroupová, Veronika Moravcová, Vendula Sedláčková, Barbora Petrová, Kateřina Tvrdá a Martina Lukáčová (narychlo povolaná Klára Čochnářová)

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky Okrsek 2016