Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plamen + 1. kolo Soptíka 2016

2. 6. 2016

Závěr Plamene 2015-2016 + 1. kolo Soptíka 2016

V Kutné Hoře se 22.5. uskutečnil závěrečný díl celoroční hry Plamen 2015-2016.

Naše družstva dětí se v tento den účastnila disciplíny požární útok. Tato soutěž byla zároveň i prvním kolem letošního Soptíka.

            První se předvedlo družstvo přípravky. To naše se v pozměněné sestavě popralo s tratí pěkně a díky prvnímu pokusu, kdy dosáhlo času 33,30 s a obsadilo krásné druhé místo. V Plamenu skončili naši nejmenší závodníci a závodnice celkově na šestém místě.

            V mladší kategorii jsme pro letošní letní sezonu poskládali dvě družstva. Nejprve se předvedlo naše Áčko. Povedený druhý pokus s časem 23,43 s zajistil druhé místo. Poté přišlo na řadu naše Béčko a světe div se. Čas se zastavil jen o 0,02 s dál než u našeho prvního družstva. Čas 23,45 stačil na nádherné třetí místo. Mít dvě družstva v kategorii a obsadit 2. a 3. místo, to je prostě nádhera. V celkovém vyhodnocení Plamene obsadila naše družstva šesté a třinácté místo.

            Starší družstvo mělo také medailové ambice. Možná i trochu chybou při přípravě plata (mašina blízko kádě) byl první pokus v čase 24,28. Všichni vědí, že máme i na lepší časy a proto druhý pokus byl buď a nebo. Pěkně rozběhlý pokus, jen jedna malá chyba na stroji a bylo po nadějích na lepší výsledek. Čas stačil „jen“ na šesté místo. Každopádně asi bychom chtěli moc. Příště se to snad podaří.

                        I tak byl pro nás vstup do letošního Soptíka moc pěkný. Tři družstva na bedně je paráda. Další Soptík bude 5.6.ve Žlebech.

            Na závěrečném nástupu byly předány také ceny za soutěž PO očima dětí. V této soutěži děti kreslí obrázky nebo píší práce s hasičskou tématikou. V celookresním vyhodnocení se letos neztratily ani některé členky našeho SDH.  Obě dvě zabodovali v literární části. Ve věkové kategorii L1 skončila na druhém místě Pavla Moravcová a v kategorii L2 skončila na druhém místě Eliška Píšková. Oběma děvčatům gratulujeme.

 

 

TM