Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proudnice 2011

24. 7. 2011

 

PROUDNICE 2011

 

Sobota 23.7. byla v Močovicích ve znamení devátého ročníku „Močovské“ proudnice. Celý týden jsme napjatě poslouchali předpověd počasí a doufali, že nebude pršet . Počasí nás naštěstí zaskočilo v tom lepším směru, bylo slunečné počasí bez větru, a možná i díky tomu, přijelo více družstev. Tentokrát, jsme při útocích vzpomínali na staré časy a vše jsme měřili na stopkách . Nové Dvory stavěli v Chroustkově tábor a jinou časomíru jsme nesehnali. Tento způsob měření a použití našich terčů, odhalil menší zádrhel na jednom z terčů . Vše se podařilo odstranit až po prvních pokusech žen, ale já myslím, že vše bylo pro všechny družstva stejné a soutěž to snad neovlivnilo. Na příští rok určitě zajistíme elektronickou časomíru a tím pro nás tyto problémy odpadnou .

A teď k samotné soutěži. První na start nastoupili domácí a po pokusu, ve kterém Pepa Vlach kompletně předělal celý předek, jsme měli čas 37,0 s. To je náš letošní standardní výkon a zlepšení je zatím v nedohlednu . Jako druhý na startu předvedli svůj pokus Chedrbáci a dosáhli čas 46,10s (druhý pokus 54,30). Třetí běželi chlapi z Olšan, za které na stroji nastoupil náš Mirek Potměšil a jejich čas byl 41,00s (druhý pokus s naší mašinou 31,10). Čtvrtí se ukázali borci z Křesetic, u nich už bylo vidět něco z požárního umění a čas 31,39s (druhý pokus 27,20). Páté družstvo z Polánky zastavilo čas na hodnotě 44,13s (druhý pokus 42,08). Jako další se předvedly Vodranty s časem 42,12s (druhý pokus 40,50).  Předposlední v kategorii mužů běželi kluci z Červeného Hrádku a udělali čas 29,20s (druhý pokus šli po poruše stříkačky až po soutěži 29,19). Poslední na startu byli kluci z Úmonína a jejich pokus skončil na čase 38,25s (druhý pokus 30,53). Při našem druhém pokusu jsme na domácí půdě šli na risk a rozpojené céčko na rozdělovači nám vyneslo čas 53,32s.

V ženské kategorii přijela tři družstva, která běhají ligu. První předvedly svůj pokus holky z Červeného hrádku s časem 30,05s (druhý pokus 27,90) Druhé se z plata rozběhly Krchlebačky a stopky po ukončení jejich pokusu ukázaly čas 31,02s (druhý pokus 29,70) Poslední družstvo celé soutěže přijelo z Úmonína a jako ligový nováček letos ukazuje pěkné výkony, které holky potvrdily i v Močovicích a čas 40,19s vylepšily v druhém pokusu na 29,12s.

 

V průběhu celé soutěže panovala na hřišti pohoda a dobrá atmosféra . Pár lidí na slunci pochytilo i nějaký ten bronz na své tělo a doufám, že domů odjížděli všichni spokojení.

Příští sobotu nás čeká odreagování od požárního sportu u fotbálku. Doufám, že nám vyjde počasí, dorazí dost družstev a bude panovat stejná pohoda jako na Proudnici .

 

 

Náhledy fotografií ze složky proudnice 2011

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář