Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík - Hostovlice

12. 9. 2012

 

4. kolo Soptík- Hostovlice

 

V neděli 9.9.2012 jel náš kroužek mladých hasičů do Hostovlic na čtvrté kolo dětské okresní ligy v požárním útoku – Soptík 2012. Do našich řad přes prázdniny přibyly nové děti a proto máme  nové složení soutěžních družstev. V každém ze tří našich družstev jsme museli udělat větší či menší změny, a tak jsme moc nevěděli, co můžeme od těchto závodů čekat.

Jako první se předvedla naše přípravka (děti do 6 let). V prvním pokusu se jim nepovedlo téměř nic a takový útok snad děti neudělaly nikdy, ani na tréninku. V druhém pokusu se nám podařilo zaběhnout pěkný útok a čas 54,00s znamenal druhou příčku .

Druhé naše družstvo se představilo v kategorii mladších žáků (děti do 11 let). První útok se povedl téměř bez zaváhání a všichni jsme byli spokojeni. Čas našeho úvodního pokusu byl 23,23s a to znamenalo, že si děti vylepšily svůj dosavadní nejlepší čas, který byl 24,88s. Po ukončení prvních pokusů, byly průběžně na čtvrté příčce. Na druhý pokus nastoupily jako předposlední v této kategorii a všichni věděli, že nemáme co ztratit. Proto šly naplno. Risk se vyplatil. Útok dokončily v čase 21,98s . což nás v konečném pořadí posunulo na krásné druhé místo za první Uhlířské Janovice.

         V poslední kategorii starších dětí (děti do 15 let) mělo naše družstvo prozatímní nejlepší čas 25,75s, který zaběhlo v Kácově.  Před samotným startem se po vydařeném pokusu našich mladších dětí všichni soutěžící zdravě hecovali a i díky tomu, hned první pokus udělali čas 22,30s . To nám stačilo na průběžné třetí místo po prvním kole. Jelikož starší děti šly na start jako první,nikdo nevěděl, jestli se naši soupeři ještě zlepší a tak  šly do druhého pokusu také naplno. Útok se nám ale nepovedl podle našich představ a čas 24,06s nás nikam neposunul. Další družstva se v druhých pokusech také nijak výrazně časově nepolepšila a tak nám ta naše třetí příčka nakonec zůstala.

         V tomto kole získala naše družstva tři pozice na stupních vítězů, což je úspěch, s kterým jsme nikdo určitě nepočítal a jsme za to rádi. Děti, vedoucí i rodiče si soutěž pěkně užili a teď musíme doufat, že v závěrečném letošním kole Soptíka tento úspěch zopakujeme. Poslední kolo budeme hostit u nás v Močovicích v neděli 23.9. od 9.30 hodin.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Soptík - Hostovlice

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář