Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík - Kácov

26. 6. 2012

 

Třetí kolo Soptíka

 

Třetí kolo Soptíka nás zavedlo do hasičského areálu v Kácově. Po deštivém druhém kole, které hostila Horka II., nás tentokrát provázelo pěkné slunečné počasí. Areál, který stejně jako v Horce II. leží u řeky Sázavy, byl pěkně připraven a všichni si mohli soutěž pěkně užít.

         Již tradičně zahájila soutěž družstva přípravek. V této kategorii byla znovu jen dvě družstva (Svatý Mikuláš a Močovice). Naše družstvo zaběhlo první pokus za 50,81s. V druhém pokuse jsme se zlepšili na 45,88s, ale na Mikulášské děti, to tentokrát nestačilo.  „Porážka“ o 0,69s naznačuje, že i tato kategorie je velmi vyrovnaná .

         V kategorii mladších jsme na start nastoupili s číslem tři. První pokus v čase 24,88s nás po prvním kole držel na průběžné 3. příčce. V druhém pokusu, jsme se nezlepšili a čas 25,47s  nám nikam na lepší místo nepomohl, ale díky zlepšení družstev soupeře, nás naopak posunul na celkové 5. místo. Jen připomínám, že náš prozatímní nejlepší čas byl do dnešního dne přes 30s.

         Naše družstvo starších dětí mělo v prvním útoku neplatný pokus. Doplatili jsme, na nezkušenost družstva.  Odšroubování koše před pokynem rozhodčího, pro nás znamenalo, že jediná šance bude v druhém pokusu. Na jeho startu, bylo jasné, že pokud neuděláme útok pod 20s tak nemáme šanci, na stupně vítězů. V Horce II. jsme zaběhli za 30,87s a stáhnout tento čas o více než 10s je téměř nereálné. Nic méně jsme se o to alespoň pokusili a čas 25,75s  je super. Celkové 4. místo je zlepšení i v této kategorii.

         Před námi je letní přestávka, ve  které nás čeká asi jen ukázka umění našich dětí na Močovické Proudnici 21.7.2012 a v druhé polovině prázdnin pečlivá příprava na další kola Soptíka. Přejeme všem dětem, vedoucím i rodičům příjemné prožití prázdnin .

 

 

Náhledy fotografií ze složky Soptík - Kácov