Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík 2013 v Hostovlicích

9. 9. 2013

 

Soptík v Hostovlicích
 
První poprázdninová neděle byla ve znamení dalšího kola Soptík 2013. Tentokrát jsme se sešli v Hostovlicích. Počasí bylo nádherné, hřiště pěkně připravené a my jsme doufali, že k tomu přidáme pěkné výkony. O prázdninách jsme netrénovali a před soutěží nám na tréninku z každého družstva někdo chyběl a tak jsme nikdo netušil, jak to tentokrát dopadne.
                První se jako vždy představily přípravky. Svatý Mikuláš zaběhl hned v prvním pokuse čas 27,25s a to byla hozená rukavice. Naše dětí na to odpověděly pokusem s časem 34,67s. V druhém pokusu si zlepšily čas 31,88s , to je vylepšení letošního maxima. Náš zatím nejlepší čas byl 44,80s.  Ale to znovu na našeho letos jediného soupeře nestačilo.
                V kategorii mladších se sešlo celkem 11 družstev. Jako první z našich družstev šlo „B“ a hned prvním pokusem zaběhlo čas 24,09s a to je vylepšení zatím nejlepšího času tohoto družstva.  V druhém pokusu se nepodařilo čas ještě zlepšit, ale i tak naše „B“ obsadilo pěkné šesté místo. Močovické „A“ šlo na start v kompletní sestavě s předpokladem boje o první příčku. První pokus nám však ukázal, že prázdninová přestávka sebrala některým členům družstva jistotu v rukou. Drobné zaváhání na rozdělovači a nezapojené céčko znamenalo ukončení pokusu v čase 31,74s. A to znamenalo jít druhý pokus na plno a doufat, že se vše povede. Pokus byl nádherně rozběhlý, ale k naší smůle nás tentokrát zradila stříkačka. Z čerpadla vypadl výpustný šroub a díky tomu, šla voda dlouho a nás to stálo nějakou tu vteřinku. Ale i tak jsme zaběhli čas 18,27s, což je znovu naše letošní maximum a první letošní čas pod 20s. Náš největší konkurent z Uhlířských Janovic zaběhl pěkný útok s časem 16,75s a díky tomu, jsme skončili na druhém místě.
                 V Kategorii starších se sjela tři družstva. Naše družstvo znovu soutěží s Uhlířskými Janovicemi, a pokud jsme chtěli pomýšlet na celkové vítězství, tak jsme dnes museli našeho konkurenta porazit. První pokus v čase 19,25s byl také vylepšením letošního maxima a také poprvé pod 20s. Jenomže Janovice v druhém pokusu zaběhli čas 17,67s a to je super čas. Nám se v druhém pokusu podařilo dokončit nástřik v čase 21,27s a tím jsme obsadili druhou příčku.
                Z Hostovlic jsme si nakonec dovezli třikrát druhé místo, jedno šesté místo a čtyři vylepšení letošních časů.
                Další kolo Soptík 2013 proběhne příští neděli (15. 9. 2013) v Močovicích na hřišti.
 Začátek soutěže je v 9.30. Tato soutěž je závěrečným kolem a na našem hřišti se rozhodne o konečném pořadí v letošním ročníku této dětské soutěže.
 
TM
 

Náhledy fotografií ze složky Soptík 2013 - Hostovlice

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář