Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík 2013 v Kácově

18. 6. 2013

 

Soptík v Kácově
V neděli 16. 6. jsme s třetím kolem Soptíka zavítali do Kácova. Toto kolo bylo poslední před prázdninami.
                V nejmenší kategorii se již tradičně předvedla jen dvě družstva. My jsme doufali, že protrhneme naší letošní soutěžní smůlu. Ale jak se ukázalo, drží se nás dál. V obou našich pokusech jsme mohli sledovat chyby, které na tréninku děti nedělají. Jen nevíme, zda je to teplem, nebo nervozitou na závodech. Tentokrát, naše přípravka zaběhla v druhém pokusu čas 60,67s a to na vítězství opravdu stačit nemohlo. Teď jsou před námi prázdniny a všichni doufáme, že se ještě na soutěžích po prázdninách zvedneme a ukážeme, jak umíme závodit.
                V mladší kategorii se jako první z našich družstev představilo družstvo „B“ a při prvním pokuse s časem 48,95s jsme určitě spokojený být nemohli. Vše napravily děti v druhém pokuse a čas 25,25s je u tohoto družstva nejlepším časem letošní sezony. V dnešním závodě stačil na nádherné čtvrté místo a v průběžném pořadí se toto družstvo posunulo na pátou příčku. Naše „A“ bylo v tomto závodě v pozici průběžně vedoucího družstva a ani dnes nenechalo nikoho na pochybách, že se o vítězství popere. Po prvních pokusech jsme znovu drželi první příčku, ale Uhlířské Janovice nás z ní nakonec odsunuli a náš čas 21,96s stačil dnes „jen“ na druhé místo. Stejný čas jako naše družstvo měl i Svatý Mikuláš, ale na druhém místě nás dnes udržel lepší druhý pokus. Což není žádná ostuda a jen to dokazuje, že tato kategorie je hodně vyrovnaná a o pořadí rozhodují opravdu drobnosti a maličkosti. V průběžném pořadí  Soptíka zatím držíme první příčku.
                V nejstarší kategorii se do Kácova sjela  zase jen tři družstva. Močováci šli na plato jako první a pokusem v čase 20,76s nasadili vysokou laťku. Do druhého pokusu jsme šli, s tím, že chceme čas stáhnout pod 20s. Pokus jsme rozběhli pěkně, ale proti , se postavila levá hadice na proudu ve spolupráci s Honzovým tričkem. Nikdo z nás ještě nic takového nikdy neviděl. Uzel z hadice a trička, byl tak pevný, že ho ani silný proud vody nedokázal protlačit . I přes toto zaváhání, jsme tentokrát nenašli přemožitele a obsadili první místo . Zatím je toto družstvo průběžně na druhém místě.
                Soptík bude pokračovat 9. 9. v Hostovlicích.
 

Náhledy fotografií ze složky Soptík 2013 - Kácov

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář