Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík 2013 v Močovicích

15. 9. 2013

 

Soptík Močovice

 

Poslední páté kolo Soptíka 2013 připadlo stejně jako v loňském roce na pořádání do Močovic. V neděli 15. 9. 2013 se na naše hřiště sjelo celkem 15 družstev dětí. Předpověď počasí říkala, že se dešti nejspíše nevyhneme. Ale naštěstí těch pár kapek, které spadly při závěrečném nástupu už nikomu nevadilo a celá soutěž se odběhla za sucha.

Jako vždy začínaly přípravky. Té naší se letos ani jednou nepovedlo svého jediného soupeře ze Svatého Mikuláše porazit a tak jsme doufali, že domácí prostředí nám pomůže. První pokus byl z naší strany takový nejistý, ale nebylo to špatné. V druhém pokusu si děti čas zlepšily na 31,51s což je znovu malinké zlepšení našeho letošního nejlepšího času. A co je nejdůležitější, konečně taky první letošní vítězství. V celkovém pořadí skončila naše přípravka v ročníku 2013 na druhém místě.

V kategorii mladších se z našich družstev jako první předvedlo naše „B“. V tomto prvním pokusu se stal menší zádrhel na koši a čas 26,37 znamenal, že máme co napravovat. V druhém pokusu se časomíra zastavila na čase 23,90s a to je zase drobné vylepšení nejlepšího letošního času. V tomto kole to stačilo na šesté místo a v celkovém pořadí na místo sedmé. Naše „A“ šlo do tohoto závodu jako spolufavorit s uhlířákama. Obě družstva na tom v průběžném pořadí byla stejně a tak se muselo dnes rozhodnout. Náš první pokus po problémech na spoji béček skončil časem 21,63s a v druhém pokusu jsme věděli, že k celkovému vítězství potřebujeme čas pod 19,73s. Pokus se nám povedl bez větších chyb a čas se zastavil na hodnotě 19,80s. To bylo trochu kruté, ale spravedlivé. V tomto souboji jsme zaostali za vítězem o 0,07s a to nám zajistilo v tomto kole i v celkovém pořadí druhou příčku. V loňském roce skončilo družstvo SDH Močovice v této kategorii na čtvrtém místě.

Starší kategorie má po celou sezonu jen tři družstva. Tady bylo o vítězi rozhodnuto již v minulém kole a tak nám šlo hlavně o to, ukázat na domácí půdě co nejlepší výkon. První pokus s časem 21,59s nás po prvním kole držel na prvním místě. V druhém pokusu zaběhly děti z Uhlířských Janovic letošní rekord ligy a čas 17,52. Náš pokus byl zase bez větších chyb, ale čas 21,55s stačil znovu „jen“ na druhé místo a stejný stupínek nám patří i v celkovém pořadí. I v této kategorii nám v loňské sezoně patřila také čtvrtá příčka.

Máme za sebou Soptíka 2013 a v něm zastupovala náš sbor čtyři družstva. To je nejvíce v historii našeho SDH. Všem členům těchto družstev je namístě poděkovat za reprezentaci našeho sboru v tomto ročníku Soptíka. Nyní máme před sebou přípravu na Soutěž Plamen, která se uskuteční 20. 10. 2013 na stadionu Olympia v Kutné Hoře.

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky Soptík 2013 - Močovice