Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík 2014 - 1. kolo Svatý Mikuláš

2. 6. 2014

 

1.Kolo Soptíka 2014 – Svatý Mikuláš
 
17.5. se rozběhl další ročník Soptíka. Letošní první kolo se konalo ve Svatém Mikuláši a bylo součástí závěrečné soutěže Plamenu. Než začnu psát informace o průběhu této soutěže, tak se chci omluvit, že tento článek píšu tak pozdě, ale pracovní vytíženost mě to dříve nedovolila.
Jako první se z našich družstev na platě předvedla přípravka. Toto družstvo je od loňské sezony téměř celé nové. A aby toho nebylo málo, tak ještě tři děti díky nemoci na první kolo nepřijely. Přípravky běhají v sedmi a ta naše tentokrát jen v šesti a to ještě dvě děti jsou jen tříleté. První pokus zvládly v čase 69,66s. Do druhého pokusu jsme udělali jednu změnu. Vítek měl za úkol po našroubování koše a vhození savce do kádě doběhnout na proud a ten dotáhnout až k čáře a nastříkat. Tato taktika nám vyšla a zlepšení na 40,59s byla asi to nejlepší, co jsme od těch našich „Mravenečků“ mohli čekat. Tento čas stačil na krásné třetí místo.
                Další šla na řadu netradičně kategorie starších. Tam máme taky nějaké změny a to hlavně na zadku. Díky špatnému počasí si děti nestihly natrénovat nabírání. První pokus nám posloužil hlavně jako trénink a čas 23,38s byl na rozjezd docela pěkný. V druhém pokusu se šlo naplno a čas 21,90s ukázal, že se i v letošním ročníku bude toto družstvo prát o první příčky. V prvním kole jsme skončili na druhém místě za Uhlířskými Janovicemi. Ty s časem 16,79s ukázaly, že letos budou jen těžko hledat přemožitele.
                V kategorii mladších máme letos znovu dvě družstva. Naše B je složeno převážně z loňské přípravky, a proto to budou mít tihle naši prťata letos hodně těžké. V prvním pokusu zaběhla čas 28,38s a to naznačovalo velké překvapení. Druhý pokus zaběhnutý v čase 33,10s nás vrátil znovu na zem. Ale i ten čas 28,83s je super. Od našeho A jsme čekali znovu boj o první příčky a všichni doufali, že se povede už první pokus. Čas v tomto prvním pokusu 29,26s a dost chyb znamenalo, že je co napravovat. Kvůli druhému pokusu museli dokonce Píškovi odložit odjezd a doufali, že na ně počká autobus, s kterým odjížděli na zájezd. Druhý pokus naštěstí vyšel a čas 23,00s stačil na druhé místo a Píškovi ten autobus také stihli. Takže nakonec vše dobře dopadlo.
Ještě dlužím konečné pořadí v Plamenu. Díky tomu, že naše družstva neběžela dvě disciplíny, tak jsme ani nedoufali v nijak zázračné umístění. A přesto jsme spokojený.
Starší 4. místo, Mladší 7. a 2. místo.
Další kolo je 7. 6. v Uhlířských Janovicích.
TM
 

Náhledy fotografií ze složky Soptík 2014 - Svatý Mikuláš