Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík 2014 - 2. kolo, Žíšov

12. 6. 2014

 

Druhé kolo Soptíka
Na druhé kolo letošního Soptíka se sjela družstva do Žíšova, kde jako domácí a pořadatelé vládnou Uhlířské Janovice. Celý den panovalo horké počasí, trať byla sice na slunci, ale zázemí ve stínu bylo příjemné a chládek všichni rádi uvítali.
První se jako již tradičně předvedly přípravky. Ta naše byla bohužel poznamenaná velkou marodkou. Chyběly nám čtyři děti a to zrovna ty nejstarší. To bylo hodně znát, a aby toho nebylo málo, tak musely nastoupit jen v pěti dětech (jiná družstva běžela v sedmi). V těch pěti byla i nejmenší účastnice celého závodu, tříletá Deniska.  Při této sestavě je nutné vyzvednout jak provedení obou pokusů, tak i dosažené časy. První pokus 47,82 a druhý 43,26. To je výkon hodný velkého uznání!  Tento čas stačil na čtvrté místo a všichni doufáme, že v příštím závodu poběžíme v lepší sestavě a předvedeme ještě nějaké to zlepšení.
V mladší kategorii jsme měli znovu dvě družstva. Naše Béčko zaběhlo dva hodně vyrovnané pokusy a s časem 27,14 obsadilo desátou příčku. Tento čas znamenal zlepšení letošního nejrychlejšího pokusu. Áčko nastupovalo s plánem znovu zaútočit na stupně vítězů a hned první pokus se vydařil. Časomíra se zastavila na čase 20,28 a to byla hozená rukavice se vším všudy. Tento čas nám dával obrovské sebevědomí. Před druhým pokusem jsme měli téměř jistotu vítězství a i tento pokus jsme zvládli s náskokem přes 3 vteřiny a suverénně zvítězili!
Starší kategorie nebyla také v plné sestavě. Díky tomu, že nám na rozdělovači chyběla Marta Potměšilová, tak si premiéru na tomto postu odbyla Eliška Píšková. V prvním pokusu se nám nevedlo podle našich představ a po zaváhání při nabrání vody jsme po prvních pokusech byli s časem 27,38 na čtvrtém místě. V druhém pokusu jsme stáhli čas na 22,34 a to nás těsně posunulo na třetí příčku.
Příští sobotu jedeme na další kolo do Kácova a všichni doufáme, že pojedeme v kompletních sestavách a znovu předvedeme, co umíme. Tak zdar a sílu
 
 
TM
 

Náhledy fotografií ze složky Soptík 2014 - Žíšov