Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík 2014 - 3. kolo Kácov

20. 6. 2014

 

Soptík v Kácově
Týden uběhl jako voda a bylo tu další kolo Soptíka. 3. kolo pořádal SDH  Kácov.  Naší přípravce se poprvé letos povedlo dorazit na start v sedmi dětech. Je pravda, že dvě děti jsou tříleté, ale i tak to na startu vypadalo lépe. V obou pokusech předvedly výkony, které byly vyrovnané, ale časy se nám nedaří stáhnout na hodnoty podle našich představ. V prvním kole čas 44,33 a v druhém kole 62,30 nám opět stačilo jen na celkové čtvrté místo.
V kategorii mladších, jsme měli veliké změny v obou družstvech. Nejprve běželo naše Áčko a tam nám chyběla košařka Iveta a i to byl jeden z důvodů, proč jsme nezopakovali časy z minulého kola. Čas prvního pokusu byl 25,84 a v druhém 38,70. Celkově v tomto kole 7. místo. Béčko se vypořádalo se změnou o něco lépe. Svou premiéru si tady odbyl Dominik Zajac a z přípravky si k jednomu pokusu odskočil  i Vašek Tvrdík. V prvním pokusu zaběhlo toto družstvo čas 27,67 a v druhém pokusu se čas zlepšil na 26,38. A to stačilo na 8. místo těsně za naše Áčko.
Ve starší kategorii jsme přeházeli posty a pokusili jsme se vylepšit hlavně zadek, kam se přesunul Karel Kvaček a na proud se vrátil po roce Ondra Titze. A hned první pokus ukázal, že tato volba by mohla klapnout. Čas 19,42 byl dost nadějný. K druhému pokusu jsme šli jako poslední a věděli jsme, že nemáme co ztratit. Šli jsme na plno a díky drobným chybičkám jsme čas nedokázali zlepšit. Celkově to stačilo na druhé místo za suverénní Uhlířské Janovice.
Teď nás čeká ještě přivítání prázdnin spojené s opékáním buřtů a potom soutěž v Červeném Hrádku na začátku prázdnin.
 
TM
 
 

Náhledy fotografií ze složky Soptík 2014 - Kácov