Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík 2015 - 2. kolo Žleby

23. 5. 2015

Soptík ve Žlebech

 

V sobotu 23.5 se běželo druhé kolo letošního Soptíka. Na sobotu hlásili meteorologové v průběhu celého týdne deštivé počasí a o to příjemnější bylo sluníčko, které na nás po celý den vykukovalo přes mráčky téměř celý den.

Naše přípravka se z našich družstev představila jako první a i díky dlouhému hledání terče pravým proudem se zastavila časomíra v čase 44,27. Byl to určitě čas, který se dá alespoň trochu zlepšit. V druhém pokusu jsem udělali také chyby a nástřik, který byl znovu dlouhý znamenal, že náš lepší čas byl ten z prvního pokusu. Celkově to stačilo na 4. místo.

V kategorii mladších jsme měli na startovní listině tři družstva. Naše A zaběhlo po delším šroubování koše první pokus v čase 27,45 a v druhém bylo potřeba čas hodně stáhnout. Druhý pokus byl téměř bez chybiček wink a čas 20,71 stačil na krásné druhé místoyes. Áčko si tímto časem vylepšilo letošní nejlepší čas o 1,5s. Béčko v prvním pokusu čas 27,75 a do druhého pokusu šlo s výzvou na zlepšení. Pokus se také pěkně povedl. Čas útoku 21,65. Je to také vylepšení letošního nejlepšího času. A to nám vyneslo pěkné páté místoyes.  Poprvé se letos předvedlo Céčko, které bylo hodně poskládané z přípravky, a také nám přišel na výpomoc na Béčka jeden kamarád z Uhlířských Janovic. První pokus s časem 25,81 nás také pěkně namlsal. V loňské sezoně byl nejlepší čas tohoto družstva přes 33s a to je velké zlepšení. Do druhého pokusu šly děti s vidinou vylepšení času. Risk s dřívějším puštěním vody do hadic nám nevyšel a tak díky nedotáhnutí plných hadic, a díky tomu i dlouhému stříkání, nám zůstal celkem pěkný čas z prvého pokusu. Ten stačil na výborné osmé místo a to je zase velký posunyes.

Družstvo starších ukončilo první pokus v čase 20,89. V druhém pokusu jsme se pokusili atakovat pověstnou devatenáctku. To se nakonec povedlo a čas 19,72 znamenal obsazení pěkného druhého místayes za suverením Áčkem z Uhlířských janovic.

Příští kolo se poběží 6.6 v Žíšově. Už se těšíme….

 

 

TM

 

Náhledy fotografií ze složky Soptík 2015 - 2. kolo Žleby