Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík 2015 - 3. kolo Žíšov

6. 6. 2015

3.kolo Soptíka 2015

Třetí kolo letošního Soptíka svedlo soutěžní družstva na koupaliště do Žíšova. To, že se běhalo na koupališti bylo víc než výstižné. Sluníčko hřálo od samotného rána a podle předpovědi mělo být ještě tepleji. Hned na začátku mě rozesmál Aleš Karda, který prohlásil, že okolo druhé hodiny bude po soutěži. Po zkušenostech z předchozích kol jsem v čas ukončení okolo druhé ani nedoufal.

Tradičně začínala přípravka. Naši mravenečci šli na start jako druzí. Pokus byl poměrně bez chyb, až na to naše tradiční hledání terčů. Dělá nám problém u těch nejmenších proudařů nasměrovat vodu do terče hned po výstřiku. Čas 31,01 byl zase zlepšením proti minulému kolu a všichni doufali v malinké vylepšení času v druhém pokusu. Druhý pokus měl menší zádrhel na platě a zlepšení času se nekonalo. Celkově děti obsadily 4tou  příčku, která je nám asi letos souzená.

V kategorii mladších se nejprve na startovní čáru postavilo céčko. V prvním pokusu se ohnutá hadice za proudnicí nedala tak lehce narovnat jak to na první pohled vypadalo. Při výstřiku z levé proudnice se proud vody dotkl pravého terče a následovalo rozhodnutí rozhodčích o neplatném pokusu. V druhém kole se už dařilo lépe a i přes malý hendikep s nasazením čtyř dětí z přípravky dodělaly útok v čase 30,94. Což je pěkný čas a stačil na čtrnácté místo. Další naše družstvo bylo áčko. To bylo v kompletní sestavě a všichni čekáme časy okolo 20s. Hned první pokus byl hodně pěkný a nakonec se ukázalo, že tento vítězný čas se zastavil na hodnotě 19,88s. Byl to jediný pokus v soutěži mladších družstev, který se dostal pod tu magickou dvacítku. V druhém pokusu se dařilo o něco méně, ale vítězství nám už nikdo nevzal. Třetí šlo na pokusy naše béčko. Toto družstvo je na tréninku schopné dělat časy přibližující se časům áčka. Tentokrát se nedařilo podle našich představ. V prvním pokusu jsme trochu při hledání terčů napodobovali přípravku a čas 23,96s. Druhý pokus se podařil čas trochu stáhnout, ale zase nás trápili drobné chybičky a čas  22,58s stačil na sedmé místo.

Starší družstvo na posledním tréninku trénovalo hlavně zadek. Ten nás trochu trápí od začátku sezony a na něm je určitě pořád co zlepšovat. Změnili jsme postavení koše a trochu jiný postup při nabírání. Hned v prvním pokusu se i přes drobné zaváhání na koši zastavil čas na 18,45s yes. To je zlepšení letošního nejlepšího času o více než vteřinu! Druhý pokus se čas zastavil na 19.91s. Což je také pěkné. Dva pokusy pod 20 svědčí o vyrovnané formě tohoto družstva. Celkově znovu druhé místo za Uhlířskými Janovicemi. Ti předvádí pokusy, na které se jen těžce hledá recept.

Na závěr musím konstatovat, že vyhlášení končilo okolo půl druhé a já musím smeknout nad tím, jak domácí zvládli soutěž organizovat a příště až Aleš řekne, že budeme končit do druhé hodiny, tak už nebudu pochybovat wink.

Zítra nás čeká od 14.00 dětský den v Močovicích na hřišti a příští týden poslední předprázdninové kolo Soptíka ve Svatém Mikuláši.

 

TM

 


 

 

Náhledy fotografií ze složky Soptík 2015 - Žíšov