Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík 2015 - Močovice, 6. kolo

19. 10. 2015

„Soptíkova liga 2015“

 

V neděli, 13. září 2015 se konalo závěrečné 6. kolo „Soptíkovi ligy 2015“, které se uskutečnilo na domácím fotbalovém hřišti v Močovicích.

Posledního kola se zúčastnilo celkem 34 družstev mladých hasičů z celého okresu. Za SDH Močovice byla aktivní účast dvou družstev přípravky – Močovice A a Močovice B. Z celkového počtu 9 zúčastněných, se naši nejmladší „soptíci“ umístili takto: Močovice A – přípravka na 3. místě, Močovice B – přípravka na 8. místě.

Mladší žáci nás reprezentovali jako Močovice A a Močovice B. Velkou pochvalu si zaslouží obě družstva. Mladší A tentokrát obsadilo tu nejpřednější příčku ze všech a ze závodu si odvezlo zlatou medaili. Mladší B si tentokrát odvezlo domů pomyslnou bramborovou medaili.

Starší „Močováci“ obsadili krásné 3. místo a domů si odnesli medaili bronzovou. Symbolicky se tímto krásným umístěním a na domácím poli také rozloučil Lukáš Petráček, který tímto opouští „klub mladých hasičů Močovic“ jako žák J a přechází do kategorie dorostu.

Celkové zhodnocení Soptíkovy ligy lze jen pochválit. V průběhu června a září bojovali naši nejmladší o krásná umístění na předních příčkách, a to se jim v celku i podařilo. Ačkoliv né vždy ve stejném obsazení, vybojovala naše družstva krásná místa. Ale co se v letošním kole celé ligy vydařilo, bylo to, že nám přálo počasí a nebylo závodu, aby nesvítilo sluníčko a teploty nedosahovaly minimálně 25°C.

Přípravka se v celkovém pořadí umístila takto: Močovice A – 4. místo, Močovice B – 9. místo.

Mladší žáci: Močovice A – 2. místo, Močovice B – 6. místo, Močovice C – 12. místo.

Starší žáci se umístili na krásném 2. místě.

V celkovém přehledu se sám čtenář může podívat, jak v průběhu celého kola naši mladí hasiči statečně bojovali. Z 6 kol se nepočítají 2 nejhorší výsledky. Šedé pole značí neúčast v daném kole a oranžová pole znamenají, že tato družstva se nezapočítávala a nijak neovlivnila výsledky ligy.

Na závěr nezbývá nic jiného, než všem zúčastněným poděkovat za velmi pozitivní přístup k požárnímu sportu, vlídné chování a ochotu učit se novým věcem a popřát jim mnoho sil do dalších aktivit, které budou následovat během následujícího měsíce.

                                                                                                                                                 ZK

 

Náhledy fotografií ze složky Soptík 2015 - Močovice, 6. kolo