Jdi na obsah Jdi na menu
 


Soptík Močovice 2014

19. 9. 2014

 

Soptík Močovice 2014
 
Uplynulý víkend byl v Močovicích ve znamení hasičských soutěží dospělých i dětí.
V sobotu 13.9. se odehrál závod „O MOČOVSKOU PROUDNICI“, kde soutěžili muži  a ženy v kategorii požárního útoku a nabíračka dvojic, která byla součástí Memoriálu Františka procházky.
 
V neděli 14.9. se konalo páté kolo Soptíka 2014, které mělo rozhodnout o konečných výsledcích.
Po 4. kole v Hostovlicích 7.9. byly naše pozice následující: přípravka 3.místo, mladší „A“ 6.místo, mladší „B“ 9.místo, mladší „C“ 12.místo a starší na krásném 2.místě.
 
I přes nepřízeň počasí se v neděli podařilo páté kolo Soptíka dokončit.
Přípravka se sešla po druhé v osmi dětecha oproti prvním třem kolům závodů byla tato změna znát.Na čas z Hostovlic kde zaběhla za 31,34 nenavázala a 39,50 nestačil na třetí umístění a v Močovicích i v celkovém pořadí Soptíka se umístila čtvrtá.
Na prvním místě celé soutěže byla přípravka Svatý Mikuláš „A“.
 
Mladší ÁČKO zaběhlo v pátém kole nejlepší čas 31,33 a skončilo na druhém místě. S celkovým nejlepším časem sezony 20,28 obhájili parádní třetí místo. K tomu je nutné podotknout, že kdyby se nám neporouchala pojistka na rozdělovači v Hostovlicích, určitě by atakovali první příčku. Ale na kdyby se nehraje. Naše BÉČKO obsadilo v celé soutěži i v Močovicích 11. místo a s nejlepším časem, který v této sezoně zaběhli  25,76. Céčko sestavené pro poslední dvě kola soutěže mělo nejlepší letošní čas 33,34. A v celkovém pořadí nebylo hodnocené.
Prvenství celé soutěže v kategorii mladších obhájil Svatý Mikuláš „A“.
 
Družstvo starších v posledním kole ztratilo dvě vteřiny a v domácí soutěži, stejně jako v celkovém pořadí obsadilo 2. místo s nejlepším časem tohoto ročníkučasem 19,42. První místo obsadili Uhlířské Janovice B.
 
Celkové hodnocení závodů? Co se týká domácí soutěže, tak jsme určitě čekali trochu lepší časy, ale s celkovým pořadím jsme spokojeni. Na družstvech je vidět snaha a zlepšování je asi už těžké. Máme nastavenou laťku tak vysoko, že je obtížné jim překonat. Nicméně 2 družstva ze čtyřech hodnocených v Soptíku 2014 máme na stupních vítězů, a to je určitě hodně dobré.
 
Z dalších akcí je v plánu podzimní kolo „Plamene“ 18.9. v Krchlebech a soutěž přípravky 28.9. v Českém Brodě.
 
AB
 
 

Náhledy fotografií ze složky Soptík Močovice 2014