Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zásah při povodních 2013

5. 6. 2013

 

Naše jednotka při povodních

 

Naše jednotka začala v neděli dopoledne monitorovat vzestup Klejnarky.  Po obědě, jsme zprůchodnili potrubí nad hřištěm, kde díky naplaveným nečistotám a tím i neprůchodnosti propusti vytékala dešťová voda z polí na hřiště. Poté jednotka nadále pravidelně monitorovala vzestup vody a ve dvou případech preventivně zajistila přístup vody k domu několika protipovodňovými pytli. V odpoledních hodinách začala hladina klesat a po dosažení nízké hladiny jsme v nočních hodinách ukončili hlídání tohoto vodního toku.

V pondělí ráno jsme na žádost starosty obce odčerpali částečně zatopený sklep, kde hrozilo poškození nově nainstalovaného kotle a jeho elektronické části. V tu dobu byla naše jednotka požádána operačním střediskem o zásah v postiženém území okolo Nymburka. Na zásah jsme odjeli v tomto složení: Tomáš Moravec, Lukáš Kroupa, Josef Chvátil, Patrik Richard a Roman Kratochvíl. V 11.30 jsme se hlásili na stanici HZS Nymburk a odtud nás poslali do zatopené obce Křečkov. Tam jsme pomáhali s natažením „A“ hadic na odčerpávání vody. Okolo čtrnácté hodiny, jsme se přesunuli do obce Pátek. Tam jsme začali odčerpávat vodu z odvodňovacího kanálu, do kterého další jednotky čerpaly vodu ze zatopené části obce. Na tomto místě, jsme nepřežitě čerpali vodu naší PS 12 a čerpadlem Heron do úterních dopoledních hodin. Po sbalení a uklizení našeho vybavení, jsme se vydali domu.

Po naší zkušenosti s tímto zásahem a také po zkušenostech z minulých let, jsme se znovu rozhodli ve spolupráci s Obecním úřadem uspořádat sbírku potřebného vybavení pro území postižené ničivou velkou vodou.

TM

 

Náhledy fotografií ze složky povodně očima naší jednotky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář